reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
zazdroszczę tych 32 %
Mój mąż rok temu miał 2 miliony w 1ml i 5% morfologia ( o ile dobrze pamiętam bez zaglądania w papier). Początkiem tego roku w 1 ml było 17 milionów o 8% morfologi ale ruch a+b tylko 24 % - czyli w większości poprawa. Ale..... w maju do pierwszej IUI podali coś ponad 3 miliony wybrańców( naszprycowali dość mocno,bo ruchliwość sięgała 70 %:szok: )
i doopa z tego wyszła. W czerwcu niecałe 3 miliony o ruchliwości podobnej do poprzedniej i pewnie też będzie doopa.
Fifiri zapytaj dokładnie lekarza o parametry podane, chyba, że dostaniesz jakieś pisemko po zabiegu..

reklama
No to mam nadzieje że tragedi nie będzie i że od roku nic się nie pogorszyło bo w sumie witaminki dawno przestał brać wię cholera wie:sorry:
o parametry na pewno wypytam:tak: dzięki za odpowiedż, i zaciskam kciuki, przepraszam jeszcze się tu nie łapię, kto co kiedy:laugh2: ale z ostatniego postu wnioskuję że jesteś po IUI i czekasz na rezultat, kiedy teścik?

Ja również mam problemy z zapamiętaniem, bo dołączyłam do Was wczoraj:-). Tak ja jestem po II IUI a w środe idę na bete - to będzie 13 dnień po IUI. Tak więc jeśli masz dobre przeczucia, że u Ciebie wypadnie insema w środe, to dla nas dwóch będzie to "sądny " dzień.

Hej

Widzę, że masa nowych dziewczyn - cześć !!! Przyda się świeży powiew, choć oczywiście nikomu nie życzę by tu trafił.

Pole - cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku.

Agawaa - brak słów żeby to skomentować co Cię spotkało. Wiesz, ja sobie zawsze myślę, że wolałabym choć raz zajść w ciążę żeby wiedzieć, że w ogóle mogę! Może to jakieś marne pocieszenie będzie ;/ Udało się Wam więc jeszcze się uda na pewno!

Dagna - myślę, że przerwa dobrze Wam zrobi, z tego co pamiętam jesteś młodziutka więc spokojnie możecie sobie na to pozwolić a może efekty odpoczywania będą zaskakujące :)

A u mnie co - nic. Dziś jest 5 dzień po IUI, w następny poniedziałek powinnam dostać @. Na razie planuje nie robić żadnych testów tylko czekać na @, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Pozdrowienia !!!

Esiek, ja tez szukam pozytywow całej tej sytuacji, no bo cóż innego mi zostało:)) trzymam kciuki za Ciebie. Czas żeby komuś sie udało, bo nikt ostatnio nie miał II. &&&&&

Fifiri i Czerwona oliwka, to szczęśliwej środy Wam życzę!

Dzień doberek:)
Esiek miałas iui na NFZ? jak tak to w jakim szpitalu?
Masakra jaka wredna pogoda, zimno i wieje...:(
kasik szczerze to nie wiedziałam że po infekcji nigdy już nie będzie 1 stopień, dzeki Tobie jestem już troszkę więcej oświecona;):tak::-Dteraz będę pilnować cytologii. Obiecałam sobie że co 6 miesięcy pójdę:)

hej girls:) nie było mnie od piątku, byłam u teściów i nie zaglądałam tutaj. chciałam trochę zmienić otoczenie, bo już wariuje-średnio 10 razy dziennie sprawdzam czy aby moje piersi nie wskazują na to, że się udało, szok;-) ja mam jutro 26 dzien cyklu, dwa tygodnie po IUI, myślicie, że mogę zrobić test? mi się wydaje, że się nie udało, bo jednak te piersi coraz mniej bolą i nie przypominają takich jakie chyba powinny być na samym początku ciąży:( we wtorek idę do ginek., bo po IUI nie byłam,bo był na urlopie, więc nie wiem nawet jak te moje pęcherzyki, kiedyś miałam torbiel i wolałabym żeby to się nie powtórzyło. Jeśli się nie uda, to będę się szykować na HSG, tylko nie wiem czy zdążę z badaniami, bo nawet nie wiem co trzeba zrobić. Ehh to wszystko jest takie trudne, jak się nie uda to wiem, że będzie mi strasznie źle:-(
Czerwonka oliwka to mniej więcej w tym samym czasie testujemy, tak bym chciała żeby to były jakieś pozytywne wiadomości... trzymam za Ciebie kciuki!:-)
Esiek, widzisz ja jestem po jednym poronieniu i ponad rok się staramy już i nic nie wychodzi:-( niektórzy też nam powtarzają, że jak raz się udało, to musi się udać i następny, ale to chyba tak nie działa:-(
Mam nadzieję, że w wakacje wszystkim nam się uda i wszystkie zobaczymy dwie piękne krechy!:-) Czego sobie i Wam życzę:tak:

reklama
Kasiulek zaciska żeby się udał:tak:Przed samym hsg o ile pamiętam to tylko pobieraja wymaz na czystość pochwy jeśli jest oki to bez problemu zrobia, a no i cyto trzeba mieć ważną min. Pól roku:tak:

Do góry