reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

My mamy problem z ułożeniem spania w dzień Zuzia budzi się ok 8 i ok 10 znowu zasypia (dzisiaj o 10.45) budzi się ok12 a potem jest problem bo do 19 bez spania raczej nie wytrzyma (chociaż ostatnio jej się zdarzyło) . Wczoraj zasnęła drugi raz o 17 i spała prawie do 19:szok: na skutek czego jeszcze o 21.30 miała oczy jak pięć złotych. Mnie się wydaje że to jest jakiś etap przejściowy i będzie powoli przestawiać się na jedną drzemkę w ciągu dnia do niedawna chodziła drugi raz spać po obiedzie ok 14.30 -15 ale teraz nie ma o tym mowy bo nie jest śpiąca.

reklama
My mamy problem z ułożeniem spania w dzień Zuzia budzi się ok 8 i ok 10 znowu zasypia (dzisiaj o 10.45) budzi się ok12 a potem jest problem bo do 19 bez spania raczej nie wytrzyma (chociaż ostatnio jej się zdarzyło) . Wczoraj zasnęła drugi raz o 17 i spała prawie do 19:szok: na skutek czego jeszcze o 21.30 miała oczy jak pięć złotych. Mnie się wydaje że to jest jakiś etap przejściowy i będzie powoli przestawiać się na jedną drzemkę w ciągu dnia do niedawna chodziła drugi raz spać po obiedzie ok 14.30 -15 ale teraz nie ma o tym mowy bo nie jest śpiąca.
Moim zdanie powinnaś ją przeciągnąc, aby poszła w dzień pierwszy raz spac około południa a drugi max do 16. U nas jak adaś nie chce spac przed 16 to za żadne skarby nie pozwalam mu usnąc po tej godzinie, bo później masakra.

A Krzysio przez ostatnie dwa dni oprócz drzemki dwugodzinnej urządzal sobie jeszcze taką czterogodzinną:szok::szok:, zobaczymy jak będzie dzisiaj.
W nocy budził się o trzeciej co chwilke:baffled:, dałam mu butelke wody i w końcu zasnął. Wsatał przed 7 potem zasnął przed 8 i spał do 10,15, a teraz rozrabia nauczył się odsuwać szybę w szafce i zaczyna "czytać' książki :baffled::rofl2::szok:

Julitka jest antyspiochem od urodzenia. teraz i tak sie unormowala i jest lepiej niz bylo. w dzien zazwyczaj ma 2drzemki po 30min. na noc zasypia w zaleznosci od ostatniej drzemki,ale generalnie ok. 21-22 i spi do 7-8. budzi sie raz na jedzonko. oprocz tego strasznie sie wierci i czasem trzeba jej dac smoka i spi dalej. ostatnio jej ulubiona pozycja jest spanie na brzuchu. zasupia na pleckach lub boczku i sie przekreca. nie wspomne juz, ze tak gdzies od 4-5 nad ranem to wedruje po calym lozku( spi z nami) i najwygodniej je jest w poprzek zwdluz wezglowia lozka. ja zazwyczaj mam pod nosem jej stopki, a do meza wtula glowke. dzis wyjatkowo spi juz drugi raz i nawet dluzej niz pol godz. jednka to sie zdarza raz na jakis czas i nie wrozy zmiany przyzwyczajen.

szok:szok: Mateuszek jak rano ok 9 zrobil sobie 30 min. drzemkę to do teraz jeszcze nie spal i wcale nie jest marudny:szok: a próbowalam go uspać o 14 potem o 15 i nawet o 16 próbowalam ale nic z tego :no:no więc teraz jeszcze do tej 19 musi wytrzymać:tak:

Monia - mój mały śpi za Twojego :-D:-D
Krzysio śpioch dzisiaj też drugą drzemkę zrobił od 13 i wstał o 16,30:szok::szok::szok: on naprawde zaczyna bić jakieś rekordy:laugh2:

Krzysio to naprawde bije rekordy:-D Mateuszek jeszcze nigdy w ciągu dnia nie spal tak dlugo:no:
Enia a jak w nocy później śpi?:confused:

reklama
Do góry