Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję zawsze trochę się uspokojęCiążę liczy się zawsze od terminu ostatniej miesiączki, ale nikt nie wie dokładnie, kiedy doszło do zapłodnienia, stąd rozbieżności.
Dodatkowo pomiar na USG jest uzależniony od wielu czynników i zawsze występują odchylenia w stosunku do wieku ciąży liczonego od OM.
U mnie na początku w obu ciążach rozbieżność była 2 tygodni, później się wyrównało.
U mnie różnica między om a USG była 3 tyg. Ale to wszystko przez pozna owulację.teraz mi się to powoli równa[emoji6]hej, niepokoi mnie ciągle to że ginekolog mi powiedział że od miesiączki to 13 tydzień i 4 dni a od usg 10 i 4 dni który mam rozumieć że to to który miesiąc? Mam teraz w piątek wizytę u innego ginekologa.
Nie,liczy się USG czyli 10+4,kończysz 11tydzien. Ciąża młodsza wychodzi a wtedy się patrzy się po USG. Ja z miesiączki mam termin 18grudzien a z USG 10styczen i tego stycznia z lekarzem się trzymamy.Czy dziewczyny to już prawie 14 tydzień tak?
Kiedy dziecko będzie chciało to wyjdzie tak czy tak[emoji6]mi się lekarz kazał trzymać 10stycznia ale jestem pewna że urodzę wcześniej bo już dziecko nadrabiaJa na USG, w obu ciążach, miałam termin porodu na grudzień, a oboje dzieci rodziłam według terminu z OM, czyli w styczniu![]()