Nasza Ola siadała na nocnik z pieluchą w wieku dwóch lat, robiła tak przez 3 miesiące, ale bez pieluchy nie dawało rady, pewnego dnia sama z siebie biegając na golasa usiadła na nocnik i zrobiła pierwsze siusiu, z kupką poszło już łatwiej
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nasza Ola siadała na nocnik z pieluchą w wieku dwóch lat, robiła tak przez 3 miesiące, ale bez pieluchy nie dawało rady, pewnego dnia sama z siebie biegając na golasa usiadła na nocnik i zrobiła pierwsze siusiu, z kupką poszło już łatwiej![]()
ja zakładałabym pieluchę. i w ogóle odpuściła na 2-3 tyg. może to dla niego być traumatyczne że 'tonie w siuśkach'. może tak się stresuje że nie zdąży że to go blokuje. moim zdaniem metoda ' do bólu czyli nie poddam się' czasem przynosi odwrotny efekt. odpuść na 2 - 3 tyg. i spróbuj znowu.
Morgaine dzieki za rade, masz racje musze troche odpuścić. Popełniam bląd, bo jak juz nie robi siku przez godz. czy półtorej to sadzam go na nocnik co chwile, bo widze że już mu sie chce a mój synek spina sie wtedy i wstrzymuje siku na nocniku po czym ucieka i sika np. za firanką. Także od dzisiaj bede wysadzac tylko po spaniu i po obiedzie przed drzemką wtedy jest bezstresowo. I tak jest nieźle bo mój siedzi bez pieluchy![]()
No właśnie, jak zacząć???
My już nocnik posiadamy od kilku miesięcy. Na początku mała się go strasznie bała i nie chciała na niego siadać, teraz siedzi chętnie, ale dopiero dwa razy udało jej się coś do niego zrobić, chyba przypadkiem. Woła si i każe nocnik przynieść, siada po kilkanaście razy i nic, po jakimś czasie zrobi w pieluchę. Tak jakby nie wiedziała, jak to si zrobić, kupiliśmy jej sikającą lalkę, ale efektów nie widać nadal. Wczoraj tata obiecał, że jak skończymy z pieluchami to mała dostanie domek dla lalek:-) Załapała o co chodzi, ale efektów nie ma. Ja wiem, że ona jeszcze mała, ale próbujemy. Kupki to nie chce absolutnie na nocnik, ucieka i robi w pieluchę