reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
reklama
No właśnie majteczki treningowe - używała któraś z Was? Przydają się?
Jak pytałam znajome o odpieluchowywanie to mówiły mi tylko "kup majteczki i czekaj do lata" o żadnej innej bieliźnie nie wspominały. Tak więc o co chodzi z tymi treningowymi bo domyślam się, że jest w nich coś niezwykłego.

Agahk: to na jakich Ty forach bywasz skoro tam się takiego "chwalenia" nie stosuje? Bo ja też na kilku bywam i dla mnie to normalne zjawisko.

Jak pytałam znajome o odpieluchowywanie to mówiły mi tylko "kup majteczki i czekaj do lata" o żadnej innej bieliźnie nie wspominały. Tak więc o co chodzi z tymi treningowymi bo domyślam się, że jest w nich coś niezwykłego.

Agahk: to na jakich Ty forach bywasz skoro tam się takiego "chwalenia" nie stosuje? Bo ja też na kilku bywam i dla mnie to normalne zjawisko.

polecam skorzystać z Google, znajdziesz dużo stron na temat majtek treningowych:)

o tutaj np. http://www.minikraina.pl/product.php?id_product=11

Ostatnia edycja:
Ale się tu fajnie wspieracie, chwalicie, oczywiście jeżeli ktoś ma takie samo zdanie jak wy , na prawdę jestem pełna podziwu.
Gratuluję niesamowicie trafnych, śmiałych i jakże błyskotliwych wypowiedzi, po prostu tzw. opad szczęki
confused0054.gif

ale jesteś niemiła... tak Ci przeszkadza, że się zgadzamy, wspieramy?? nie lepiej spróbować dołączyć do nas, zamiast nas obrażać?? gratuluję charakteru...

I tu nie zrozumiałaś, na prawdę się zdziwiłam, bo wiele forów odwiedziła, ale takiego chwalenia osób za napisanie posta pierwszy raz spotykam. No i ten "trafny i śmiały" post - trochę mnie rozbawiło to sformułowanie. :) i nie mogłam sobie odmówić tej krztyny ironii, jak widac kiepsko mi to wyszło bo nie została zrozumiana. Nie oczekuje natomiast w żadnym wypadku poparcia z waszej strony, a już w żadnym wypadku sie nie obrażałam.

to ja chyba też nie zrozumiałam, bo dla mnie poza tym, że ironiczna, to ta wypowiedź była kompletnie nie na miejscu i niezbyt sympatyczna...
sorry dziewczyny że do tego wracam, ale my jeszcze nie mamy nic do powiedzenia na temat odpieluchowywania, a wypowiedzieć się chciałam:-p

a co to?:confused: takie jak pampersy ale majteczki? bo nie wiem...

edit: aaa już widzę... pierwszy raz takie widzę :D

agahk skoro nie stosujesz tej metody to dlaczego tak zaparcie jej bronisz?
a to że my się tu wspieramy i chwalimy maluchy za drobne a zarazem wielkie wyczyny to chyba dobrze świadczy to o tym że jesteśmy fajne mamuśki i tyle.
dajmy już temu spokój ;-)
u nas nocniczek jak narazie do użytku się nie nadaje Bartek siada na niego tylko w spodenkach bo z gołą pupą chyba go parzy:-D
zobaczymy za jakiś czas może wkońcu zrozumie:-);-)
ale jak zaczyna robić kupkę to coraz częściej daje mi znaki.czyli wszystko idzie w dobrym kierunku:-)

reklama
To że dziecko nie czuje, że jest mokro to nie znaczy że nie leży w odchodach, po pierwsze mocz w pampersie jest (pampers mokry śmierdzi, a dziecko no i zwiększa jednak swoja objętość), a po drugie kupy pampers nie chłonie ( a moja córa na piersi, więc kupek robi sporo). Zresztą ja problemu z pampersem nie mam bo przeszłam na pieluchy wielorazowe, z powodów zdrowotnych głównie, gdyż moja córeczka reagowała na pieluchy jednorazowe podrażnieniem skóry, przebieram więc pieluchy często chociaż w pieluszkach które używam też nie czuje mokro, bo ma polar od pupy, który odciąga wilgoć (pampersa przebierałam równie często jak pieluszki wielo :) ) No i wreszcie skończyły się problemy ze skóra mojej córeczki.

Widzisz ja mam inne zdanie na temat odpieluchowania i uważam, że tetra czy majteczki treningowe, w których dziecko czuje mokro wspierają dziecko w nauce czystości, jakby mu ja ułatwiają i dzięki temu nie trzeba czekać z tym do 2,5 czy 3 lat, a i dla dziecka nie jest to uciążliwe, jest większa szansa na powodzenie. Akurat to, że 3-latek szybko pojął o co chodzi z sikaniem, to mnie akurat nie dziwi, bo takie dziecko dużo rozumie. Jednak moim zdaniem dziecko może nawet kilkanaście miesięcy wcześniej nauczyć się czystości. Ja zamierzam moja córeczkę zaznajamiać z nocnikiem w okolicach 18 m-cy, a moze nawet wcześniej. W sumie weszłam na ten wątek, bo byłam ciekawa jak inni radzą sobie z odpieluchowaniem 18-miesięczniaka.

I tu nie zrozumiałaś, na prawdę się zdziwiłam, bo wiele forów odwiedziła, ale takiego chwalenia osób za napisanie posta pierwszy raz spotykam.

Nie rozumiem po co rozwodzisz się nad suchym, mokrym pampersem - przecież obie wiemy jak jest ;)
Napisz, czy Kiedy dziecko ma 5 miesięcy to nie uwłacza mu leżenie w pamku, a kiedy ma 2 lata to już tak?

Popieram pieluchy wielorazowe, jednak sama z nich nie korzystam.

Co do pogrubionego zdania - może, jeśli jest do tego gotowe. Mój syn był gotowy w wieku 2lat i 10miesiec i naprawdę nie byłabyś w stanie odpieluchować go wcześniej mimo szczerych chęci. To samo jest z młodszym - mokre majteczki nie przeszkadzają, a lanie pod siebie jest bardzo przyjemne i super zabawą :)

Znam takie forum na którym za inne zdanie zjadą Cię równo z ziemią, na którym są dziewczyny, które zawsze się popierają, a te inne nie mają życia, więc naprawdę doceniam BB :)

Chciałam zakupić dla Maksia, ale na szczęście nie zrobiłam tego. Może spróbuję u Olka, jeśli przez lato nie nauczy się...

Do góry