reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak przestawic dziecko z bebiko na zwykle mleko??

Datkap jak je wszystko to ja bym po prostu odstawiła, Twój synek to juz duży chłopak i nie potrzebuje mleka z butli. Nawet jak na początku nie będzie chciał innego mleka to z głodu nie umrze?
A chodzi do przedszkola?

Bo mój w przedszkolu zaczął pijać kakao :shocked2:a w domu nawet spojrzeć nie chciał.

reklama
Witam
Chodzi jeszcze do żłobka. Chodzi tam odkąd skończył pół roku i jeszcze nie chcieliśmy mu zmieniać.;-) Pójdzie do przedszkola za rok. Butle pije rano przed wyjściem a wstaje około 5.45 więc poniekąd to jest moje lenistwo bo butle szybko się robi a śniadano aby zjadł to chwilę trwa, więc musiałby wstawać o 5.15 a ja chyba o 4.30. :baffled::shocked2:

Załączniki

• P6300016.JPG
    P6300016.JPG
    363,4 KB · Wyświetleń: 105
  • P8190245.JPG
    P8190245.JPG
    337,3 KB · Wyświetleń: 112
To w żłobku je z butli :confused:
przecież tam często na śniadanie dają zupki mleczne
i starszaki naogół jadają łyżeczkami, wiem bo mój wylądował w starszakach jak miał 1 rok i 4 miesiące i od razu dali mu łychę na wejście.

ale długo miejsca w żłobku nie zagrzał a do przedszkola chodzi od miesiąca :-)
takiego dla dzieci 2-5 lat

Witam
Nie w żłobku je łyżeczką a butle tylko w domu bo nie chce aby wychodził z pustym brzuszkiem.;-) On jest bardzo samodzielny i w żłobku nawet nie pozwala się karmić ale niestety tam też nie je zupek mleczny (zawsze poza zupką są kanareczki i on je woli):confused:

Ja swoją córcie przestawiam z Bebiko na zwykłe mleko zgodnie z zaleceniem swojej znajomej-położnej.TeZ miałam problem bo mała nie chciała mleka krowiego pod rzadną postacią chodzi mi o mkakao czy buduyń .Ja poprostu mieszam Bebiko z mlekiem z kartonu co dwa dni dolewam więcej mleka zwykłego i w ten sposób moge obserwować małą jak reaguje na tą mieszankę jeszcze kilka dni a będzie piła mleczko z kartonu.A swoją drogąAgnieszka co to za pediatra,który preferuje pojenie dziecka rocznego krowim mlekiem??????

:no:Ja swoją córcie przestawiam z Bebiko na zwykłe mleko zgodnie z zaleceniem swojej znajomej-położnej.TeZ miałam problem bo mała nie chciała mleka krowiego pod rzadną postacią chodzi mi o mkakao czy buduyń .Ja poprostu mieszam Bebiko z mlekiem z kartonu co dwa dni dolewam więcej mleka zwykłego i w ten sposób moge obserwować małą jak reaguje na tą mieszankę jeszcze kilka dni a będzie piła mleczko z kartonu.A swoją drogąAgnieszka co to za pediatra,który preferuje pojenie dziecka rocznego krowim mlekiem??????

Do góry