• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Jak robić domowe gerberki?

shiva

Aktywna w BB
Hej!
Zazwyczaj sama gotuje swojej malej obiadki ale sa takie dni gdy nie mam czasu lub po prostu jestem zmeczona. Wtedy zazwyczaj podaje jej gerberki
Niestety one sa strasznie drogie i pomyslalam, ze fajnie by bylo zrobic domowymi sposobami kilka sloiczkow na taka 'czarna godzine' :-D
Niestety jak normalnie ugotuje jej zupke to w lodowce moge ja trzymac w sloiczku maksymalnie 3 dni, a gerberki wytrzymuja wiele miesiecy i to poza lodowka (nie otwarte)
Czy sa jakies domowe sposoby na bezpieczne zakonserwowanie obiadkow? najlepiej poza lodowka?

pozdrawiam:-)

reklama
no z tego co wiem to wystarczy ugotowac jedzonko, zmiksowac, włozyc do sloiczka, szczelnie zakrecic i zagotowac taki sloiczek w garnku. Albo zamrozić w woreczku.
Zadnego sposobu nie próbowałam to 1 sposobem wlasnie robią gerberki i inne tego typu.

Ja robię obiadki i zamrażam - szybszy i pewniejszy sposób niż pasteryzacja bo niekiedy słoiczki mogą się nie zapasteryzować do końca a wtedy lipa :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry