liwazi jak bym przeczytala o naszych przygodach z przedszkolem ... dokladnei ten sam scenariusz ... tez mieszkamy poza granicami polski wiec zero pomocy i mala jest tylko ze mna ... ale pozostawanie w przedszkolu jeszcze do niedawna to byl koszmar !!!!!!!!!!!!! doslownie !!!!!!!!!!!!!!!! ale tylko przedszkole bo ze znajomymi zostawala nawet na kilka godz i bylo placzu itp ...
ja zaczelam mala przyzwyczajac do przedszkola jakis rok temu ... najpierw zalatwilam ze pomimo dwoch lat mala moze uczeszczac do playgroup tylko ze musialam z nia siedziec ... niby bylo ok wiec gdy skonczyla 2,5 zostala sama ... pochodzila moze z dwa tydg i telf ze mam ja odebrac bo ona histerie urzadza itp ... pani z playgrupy doszla do wniosku w tym wieku dla dziecka to ma byc przyjemnosc !!! szlag mnie trafil na babke ale coz robic ... zmiejszylam jej pobyt w playgruop tylko do jednego dnia i znow z nia siedzialam ale mala kategorycznie nie chciala slyszec o samodzielnym pozostaniu i juz !!!!
dwa miesiace temu znalazlam malej nowe przedszole ... uprzedzilam ze moze byc histeria itp pani stwierdzila ze ok, po to one tu sa !! zostawilam mala pierwszy raz z duzymi wyrzutami sumienia po co to robie ... mala plakala itp ... ale zostala pelne 2,5godz i nawet sie bawila ... wczoraj byla znow na dowidzenia dala mi buziaka, pomachala na papa i wio

i to az na 4godz !!!! zero placzu itp ... pyta codziennie kiedy znow pojdzie ...
liwazi sorki ze sie rozpisalam ... mam nadzieje ze dodalam ci troszke otuchy ze bedzie lepiej !!
wiesz moze to kwestia wieku, moja ma teraz 3latka a zaczynalysmy wlasnie w wieku 2lat ... moze to kwestia przedszkola, personelu i otoczenia - moja stare niby lubila ale to jej bardziej odpowiada!! no i np w tym przedszkolu panie pozwalaja zabierac jej cos domowego, mala co sesje bierze poduszeczke do spania i lazi z nia po przedszkolu (w poprzednim przedszkolu nie wolno bylo)
trzymam za was mocno kciuki ... uda sie zobaczysz

i kochana nie doluj sie bo naprawde zadna to twoja wina !!!!!!
jesli masz jakies pytania chetnie odpowiem !!!!