reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Właśnie wróciliśmy ze szczepienia - ostatniego już, czyli spokój na pół roku.
Trafiliśmy na kolejną, całkiem fajną pediatrę, dokładnie badającą. Ciemiączkiem mam się nie przejmowac, płaską główką też nie. Zaskoczona trochę była, że już siedzi, ale stwierdziła, że tym szybciej mu się główka uwypukli i kazała pionizowac.
Waga 8300g, wzrost 72cm, czyli podobnie jak u Mikiego, tylko Cypriano był najedzony:happy2:

reklama
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia - ostatniego już, czyli spokój na pół roku.
Trafiliśmy na kolejną, całkiem fajną pediatrę, dokładnie badającą. Ciemiączkiem mam się nie przejmowac, płaską główką też nie. Zaskoczona trochę była, że już siedzi, ale stwierdziła, że tym szybciej mu się główka uwypukli i kazała pionizowac.
Waga 8300g, wzrost 72cm, czyli podobnie jak u Mikiego, tylko Cypriano był najedzony:happy2:

Waga podobna też do mojego Mikosia,tylko nie wiem ile ma cm :/

Nas też czeka ostatnie szczepienie z tej serii jakoś na koniec miesiąca. Ciekawa jestem ile waży ten mój byczek :)

my szczepienie mamy 26 maja, ale chyba odwleczę je o tydzień bo nie chce w dzień matki iśc na szczepienie, pewnie pojade do swojej mamy a nie bedę się włuczyc po przychodniach. To będzie ostatnie - na szczeście wzięlismy 6w1 więc nie mamy tego dodatkowego kłucia, poza pneumokokami jeszcze gdzieś po 2,3 tyg. od szczepienia - bo nie szczepię jednocześnie
Moja prawie mies. temu ważyła 6650 więc stawiam że coś koło 7 bedzie:)

Wczoraj mieliśmy szczepienie, o którym pisałam przedwczoraj. W pampersie waży synuś prawie 8 kilo. Wogle mieliśmy komedie z zakupem szczepionki, bo w dwóch aptekach nie było. A, że u tej lekarki leczę się 26 lat to nam pożyczyła szczepionkę swojego wnuka i moja matka pojechała odkupiła szczepionkę w innym rejonie miasta.
Póki co dalej jesteśmy na Pampersach 3.
Zostało jeszcze szczepienie na WZW, ale to w lipcu.

Gratuluję ostatniego szczepienia i wagi Cyprianka :tak:
My też dzisiaj byliśmy na szczepieniu i waga równo 8 kg czyli od 12 kwietnia ponad 1 kg na + Szczepiony dziś był dwukrotnie i mam mieszane uczucia... wykupuję 5w1 a że ostatnio był chory to dziś był zaczepiony a żeby nie jeździć niepotrzebnie to pielęgniarka dała mu od razu WZW B. Można to tak??;-)
Ogólnie nastraszyły mnie pneumokokami i nie wiem co robić :-( Kris źle znosi szczepionki więc znów musielibyśmy się męczyć i jeździć po szczepieniach, które mało nie kosztują...

a tak na marginesie raczkowania nie będzie... nie ma co na nie liczyć jak po położeniu na brzuszek juz po 2s jest na plecach... on chce chodzić nie raczkować ;-) Ogólnie ostatnio bardzo często stoi ale pediatra stwierdziła, że już taka jego uroda.

Stoi??? :szok:
No to gratulacje dla Krzysia :) a szczepionki 5w1 podaje się razem z WZW bez problemu, bo mu też tak dostaliśmy pierwszą dawkę. Nic się nie martw!

reklama
A widzisz Wiolcia u nas nic nie ma po szczepieniach.
Myślę, że można bo w końcu ma te 6 miesięcy, a i nas szczepiono tak wcześniej przecież.

Do góry