reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

CZesc mamy grudniowe.
dolaczyc sie moge?
mama Malgosi.
ur 25.12.2010
waga 4360
wzrost 58

na dzien dzisiejszy waga tylko 6 ;/
wzrost 68cm

reklama
CZesc mamy grudniowe.
dolaczyc sie moge?
mama Malgosi.
ur 25.12.2010
waga 4360
wzrost 58

na dzien dzisiejszy waga tylko 6 ;/
wzrost 68cm
witaj:-)
o rany, to Małgosia chyba szczuplutka jest??
u mnie młody urodził się z wagą 3180, a 11 marca osiągnął wagę ciężką 6400:baffled:

oj szczuplutka. bardzo. ale je normalnie. moze taka jej uroda. ja tez chudziutka bylam beda malutka.

musze przegladnac tutejsze watki :)

My dziś po 3. szczepieniu - młody chyba nawet nie poczuł, trochę stęknął, ale za to jak go ubierałam to darł się na całą przychodnię;/
Ma już 68cm więc urósł 6cm w ciągu 6 tyg i jest na 75 centylu ;-). Za to coś mało przybrał - tylko 900g :confused: , czyli waży 7400g ale to 50 centyl, więc ok. Tym razem pani dostrzegła jakieś drobne problemy motoryczne i mamy za miesiąc przyjść na kontrolę, jak będzie nie za dobrze to skieruje na rehab. A małego ciemiączka ani płaskiej główki się nie czepiała:confused:. Nie zauważyła też anemii...hmm.

my dzisiaj po 3 szczepieniu kolejne dopiero jak Wojtus skonczy roczek. waga 6520, wzrost 68 cm, główka 41 cm i klatka piersiowa 42 cm :-)
A wzwB w 7. mies.?

Witam..witam.. Ja coś długo się nie odzywałam, a mój mały z 22.12.2010 :)

Od ostatniej wizyty, czyli w przeciągu 6 tygodniu urósł 9cm i ma już 72cm. Rosną strasznie te nasze maleństwa.
Mój mały jest chyba na etapie ząbkowania. Pakuje cały czas palce do buzi. Jęczy i pociera o dziąsła... ale z boku, a nie z przodu!

A co się chciałam zapytać. Dr w przychodni podciągała małego jak do siedzenia, a ten mało chętnie podnosił głowę. W sumie to chyba miał gdzieś to wszystko i postanowił, ze jej w ogóle nie podniesie. Teraz moje pytanie: czy ma prawo jeszcze jej nie podnosić? Na brzuchu trzyma głowę nawet 10min podniesioną i rączkami łapie jakieś zabawki... a na plecach jak się go ciągnie to nic.

Odnośnie tego płaczu po jedzeniu - pani dr nie wie. Można mu z 10 ml więcej dawać (10 ml????? ja mu daję 30 ml więcej i nadal często płacze)
co do wyginania - mały rozwija się prawidłowo, więc nie ma czym się przejmować:no:

A byłaś u alergologa? Mój mały wyginał się dosyć często, a po jedzeniu płakał nieraz 1h. Po czym był znów głodny, jadł i znów płakał... Okazało się, że jest uczulony i "jedziemy" teraz tylko na Bebilon Pepti. Mały się uspokoił i przestał wyginać na prawo i lewo

Witam..witam.. Ja coś długo się nie odzywałam, a mój mały z 22.12.2010 :)

Od ostatniej wizyty, czyli w przeciągu 6 tygodniu urósł 9cm i ma już 72cm. Rosną strasznie te nasze maleństwa.
No, wzrost imponujący:szok:, duuuuuużo powyżej 97 centyla. Ba, to 97 centyl nawet dla półrocznego dziecka:szok:. Co na to lekarz?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry