reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
My ważymy 7420 i mierzymy 73 cm ;-) Taki mój mały wielkolud. I byłam z niego dumna, bo nie płakał jak ostatnio tylko troszkę pomarudził przy ukłuciu w udo ;-)

No to coś w deseń mojego małego. Z tym, że on taki długi był już po równych 3 miesiącach.. :) ...

Zaskoczył mnie dzisiaj. Śpi za zwyczaj od 21 do 8 rano.. A dziś już od 16.30 "zrobił sobie noc"... :/

rany, w takim razie Eryk to po prostu słoniątko;);) waży 8,5 kilo:-D długość też ma słuszną, dokładnie nie wiem, bo u nas nie mierzą, ale jak się miało 4.400 przy narodzinach to ta tendencja się chyba utrzyma, żeby było śmieszniej miałam rewelacyjny poród, trwał godzinę, parte miałam już w taksówce, ledwo zdążyliśmy. Mąż mi opowiadał, że jak tylko dojechaliśmy i doczołgałam się jakoś na porodówkę:) to kazali mu zejść na dół jakieś papiery zanieść, jak wrócił to już było po wszystkim, myślał, że się z niego nabijają:):) Także waga dziecka chyba nie wpływa na długość porodu;)

OOOOOO a mi sie wydawało, że Hubert to duzy na swój wiek ;-)A jakie miał "wymiary" jak sie urodził??

3300g i 56cm... więc rewelacji nie było... Taki w sam raz.. a teraz mam problemy żeby go unieść.

____

Ja dzisiaj pierwszy raz od chyba 2 miesięcy wstałam o 4, bo mały się obudził.. Za to o 5 znów zasnął i wstał dopiero o 7.40 :)

Mój synek przewrócił się dziś z brzucha na plecy. Parę tygodni temu próbował, ale dziś się mu udało.

Elena - gatki dla synka:)

mojemu wczoraj dalam pierwszy raz jabluszko, dzis też dostanie, a od piatku dodatkowo zupke będzie dostawał, bo ja nie daj e rady z odciąganiem dla niego... chciałam poczekac dłużej, ale nie mam innego wyjścia, bo mleka modyfikowanego nie chcę.

przybiera teraz juz dużo mniej niż na początku - chyba jego energia pobiera dużo, hehe Nie uleży spokojnie, chyba że na spacerze obsewując świat. Inaczej to trzaska zabawkami, kula sie, pełza... chwili nie uleży spokojnie.

reklama
Antylopka - Adaś już pełza?
A u nas dzień nowych umiejętności
1 - mniej przyjemna - Zuzka nauczyła się pluć na odległość
2 - porusza się na styl foki na lądzie - pupa w górę i takim hopsem do przodu w kierunku zabawki

Do góry