reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak się zmienia nasza waga

Ja za to słyszę komentarze "już tyle?" do moich 10,5 kg w 7 mies. od bratowej męża, która przytyła przez całą ciążę 10 kg, tylko ona nie karmiła prawie w ogóle piersią i miała problem ze zrzuceniem tego i myśli, ze Ja też tak będę miała, Ha nie doczekanie, Ja po 2 mies. będę superlaską :tak:

reklama
no ja też:D:D
waga nie drgnęła od dawna.
nadal 11.5 na plusie. może już tak zostanie co?:D
wczoraj mi kumpela powiedziała że 11 kg to nic, laski po 30 tyją i potem to zrzucają!!
mam kumpele w pracy która obie ciąże 30 kg przytyła i jest szczuplutka.
niestety zamiast na karmienie to postawiła na fajki i temu schudła:( aleprzy karmieniu można jeszcze łatwiej:) hope so!!

no to widze mam przewagę hehe ja póki co plus 15kg :) sporo z tego to woda bo mam spore zatrzymanie wody w organizmie i powoooooli spada po lekach ale jednak już CIĄŻY mi ciąża hehe :) ale tak jak wy babeczki zamierzam zrzucić szybciutko :D hehe.... przynajmniej dobre zamiary mamy :)

no to widze mam przewagę hehe ja póki co plus 15kg :) sporo z tego to woda bo mam spore zatrzymanie wody w organizmie i powoooooli spada po lekach ale jednak już CIĄŻY mi ciąża hehe :) ale tak jak wy babeczki zamierzam zrzucić szybciutko :D hehe.... przynajmniej dobre zamiary mamy :)

taaaa dobry zamiar to połowa sukcesu. ta łatwiejsza połowa;)

Ja miałam miesiąc temu 6+, a po wczorajszej wizycie okazało się, że teraz zostało tylko 2+. Położna najpierw się spytała czy się odchudzałam, a jak się okazało że to przez dietę cukrzycową, to zapytała się co to za dieta cud :) Ale jak przed ciążą się odchudzałam to mi tak nie wychodziło ;) A, że Młody już waży ok 1,9 kg i wszystko z nim ok, to się już zupełnie nie martwię Pozdrowionka

U mnie w 2 dni temu na wadze wskazało 10+ rowniutko! Zajrzałam w karte z ciązy z Rafalkiem i dokładnie na tym samym etapie tez miałam rowniutkie 10 na plusie:) (tylko wtedy ogólnie wazyłam 5,5 kg więcej:))

Ja za to słyszę komentarze "już tyle?" do moich 10,5 kg w 7 mies. od bratowej męża, która przytyła przez całą ciążę 10 kg, tylko ona nie karmiła prawie w ogóle piersią i miała problem ze zrzuceniem tego i myśli, ze Ja też tak będę miała, Ha nie doczekanie, Ja po 2 mies. będę superlaską :tak:

Nie ma reguły, kazda z nas jest inna, ja po 3 tyg straciłam mleko i też nie karmiłam, a do swojej wagi dosżlam w 2 miesiące:p (przytyłam w 1 ciązy około 14kg, ale miałam małowodzie, trafiając do szpitala waga mi spadła tak to bym miała +17, więc przy porodzie tez mniej mi zeszło) a po 6 miesiącach wazyłam 5 kg mniej niż przed ciążą:p:p a bratowej nie sluchaj, ja mam koleżanki co przytyły ponad 20 kg i tez szybko zrzucały:)))

reklama
Nie ma reguły, kazda z nas jest inna, ja po 3 tyg straciłam mleko i też nie karmiłam, a do swojej wagi dosżlam w 2 miesiące:p (przytyłam w 1 ciązy około 14kg, ale miałam małowodzie, trafiając do szpitala waga mi spadła tak to bym miała +17, więc przy porodzie tez mniej mi zeszło) a po 6 miesiącach wazyłam 5 kg mniej niż przed ciążą:p:p a bratowej nie sluchaj, ja mam koleżanki co przytyły ponad 20 kg i tez szybko zrzucały:)))
waga dużo zależy właśnie też od ilości wód płodowych.
Justi miała małowodzie, a mnie w każdej ciąży sprawdzają czy nie ma wielowodzia bo tak duuużo wód mam(na szczeście przy górnej granicy ale w normie ilość wód) dlatego ja zawsze przybieram więcej w ciąży (14kg w pierwszej, 16 kg w drugiej, teraz będzie jakieś 13-15kg) a potem szybko to zrzucam no bo jak wody odejdą to już do porodu mam dużooo mniejszy brzuszek.
ale przynajmniej dzidzia ma w czym fikać:D

Do góry