reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak się zmienia nasza waga

Kurczę, ja chyba też za dużo tyję. Kilogram w ciągu miesiąca, czyli w sumie przybrałam 4 kg. Trochę się zaczynam bać, że za dużo przytyję.

reklama
Ja nie miałam od początku ciąży żadnych mdłości, żadnych wymiotów, więc może to z tego wynika. Chociaż moja stała waga od kilku lat, to 58 kg. Dopiero 3 mies. przed planowaną ciążą przytyłam do 60 kg i teraz w ciąży te 4 jakoś tak poleciały. Nie chciałabym przytyć do końca więcej jak 16 kg, ale coś czuję, że muszę się powoli zacząć ograniczać z jedzeniem, bo mi się to nie uda. A żarłoczek ze mnie zawsze był :/

ja sie waże co tydzień w czwartek i dzisiejsze ważenie wskazuje +2 od początku. Strasznie przeżywam kazde 10dag nawet ponieważ jestem grooobasem i przy mojej wadze nie wskazane jest przytyć więcej niż 10-12kg....a tak naprawde największe tycie dopiero przede mną :-(((

no to się załamałam;/ generalnie moja mama przytyła ponad 40kg w ciąży ze mną, a ja już od początku przytyłam 6:-( a do malutkich to nie należę. stratowałam od 75...

to skorupka witaj w gronie,ja w poprzedniej ciazy startowalam z 75 i doszlam do 90 kg w 9 miesiacu ale spadlo mi w pol roku i mialam nie cale 70,potem znow doszlam do 76 i teraz przed ciaza mialam 64 bo na diecie bylam,ale za to teraz nadrabiam jak szalona...ups

W pierwszej ciazy to startowalam z 49 kg i w 6 miesiacu bylam na -6 i wygladalam jak szkielet bo wszystko zwracalam,wyladowalam w szpitalu,podleczyli i w 9 miesiacu doszlam do 80 kg i rozstepow oczywiscie,a w kolejnej tak jak pisalam,stopniowo tylam z 75 do 90,teraz z 64 i juz jest te 76 na lekarskiej wadze a domowej te 73,czyli nawet jesli liczac na domowej to 9 kg juz przybralam...to duzo,no dzis w nocy siusiu 2 razy wstawalam ,troche mi te picie spadlo,pije mniej wiecej ponad jedna butelke wody na dobe + kawa,herbata,soki,zupa...a bylo po 2 butelki + reszta...

No czuje sie jak slonica ale coz,trudno,ja bede starac sie ograniczac moze 100 nie przekrocze ale przestaje juz brac do glowy bo cokolwiek bym nie robila to i tak tyje bardzo duzo,poczekam,urodze i znow wezme sie za swoja diete cud,w 2 miesiace spadnie 13-15 kg i jakos bedzie,chwala Bogu ze masaze pomagaja i nie widac u mnie na skorze tych skokow kg i ze jest ok,ze w 2 ciazy nie mialam juz wiecej rozstepow wiec i w tej raczej nowe nie dojda...oby...

Ostatnia edycja:
a jak radzicie sobie bez papierosków? bo jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki to od razu fajki poszły do kosza. podejrzewam, że mimowolnie coś podjadam zamiast palenia:(

no na męża faktycznie by się dietka przydała. tyje wraz ze mną;)

reklama
Do góry