reklama

Jak ubrać na mróz?

• Starter tematu Starter tematu goszczaca
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

goszczaca

Gość
Hej dziewczyny. Poradzcie mi jak mam ubrac swojego dwulatka na taką pogodę jak teraz. Jestem totalnie głupia, co młodemu założyć żeby miał ciepło przede wszystkim w nogi. Kombinezon jak mu założę wyjdzie na chwilę i wraca do domu. Założę mu zwykłą kurtkę to chętnie biega. Jak mu założę zwykłą kurtkę, to nogi ma konkretnie wychlodzone. Zakladam mu rajstopki z froty plus kalesony plus podwójne jeansy albo spodnie polarowe. Po powrocie nogi jak lody. Kupiłam młodemu już 3 pary butów. Jedne skórzane ocieplane lasockiego, drugie śniegowce, no i 3 ostatnie firmy martes i też klops, niby ciepłe buty a stopki zamarznięte:( nawet po 15 min. Czy jest jakaś odzież termo dla takich dzieci, jakiś pomysł czy coś innego bo już nic nie wiem.

reklama
W kombinezonie pewnie mu nie wygodnie. Ubieraj na cebulkę. Ale bez przesady. Myślę ze grubsze rajstopki i ocieplane spodnie spokojnie wystarcza. Co do butow to najwazniejsze zeby nie przemakaly. A ze ma zimne nogi no coz raczej nic nie poradzisz. Po powrocie z podworka daj dziecku ciepla herbate na rozgrzanie. Sadze ze lepszy mroz i jak dziecko troche zmarznie niz plucha i przemoczenie. Oczywiscie wszystko z rozsadkiem.

Powiem tak założyłam mu rajstopy z froty i spodnie z polaru i nogi od pupy w dół zimne. Złapał się za nogi po 5 minutach na dworzu i biegi w stronę domu. Wypił herbatkę, rozgrzal się trochę drugie podejście zrobiłam z wyjaciem. Zalozylam mu na rajstopy dwie pary spodni polarowych jedne ciensze drugie grubsze, no i biegał po dworzu godzinę. Ruszam się swobodnie, nóżki miał ciepłe, ale bez przesady. Czy jest takie coś jak termo rajstopy czy coś podobnego? Gdzie takie coś można kupić?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry