reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
Dzięki za wyrażenie swoich opini, a powiedzcie jeszcze czy Wam się podoba Ignacy (Ignaś)? Bo jak bratu wymieniłam Macieja, Bartosza, Milosza, Tymoteusza i własnie Ignacego, to sie zapytał dlaczego tak chce skrzywdzic dziecko na całe życie, chodziło mu o te dwa ostatnie... troche żartował, ale chce wiedziec co myslicie ???

Oczywiście każdy ma własny gust. Mnie osobiście Ignacy się nie podoba, za to Tymoteusz jak najbardziej tak:-) A zdrobnienie Tymek jeszcze bardziej. Miałam nawet okres, że zastanawiałam się na tym imieniem.

Dzięki za wyrażenie swoich opini, a powiedzcie jeszcze czy Wam się podoba Ignacy (Ignaś)? Bo jak bratu wymieniłam Macieja, Bartosza, Milosza, Tymoteusza i własnie Ignacego, to sie zapytał dlaczego tak chce skrzywdzic dziecko na całe życie, chodziło mu o te dwa ostatnie... troche żartował, ale chce wiedziec co myslicie ???
Moja przyjaciółka ma Ignasia i Lenkę - mi się podoba :)
Ale i tak najbardziej Tymoteusz. A co brat uważa za krzywdzące? Mój syn lubi swoje imię. W kalendarzu jest wymieniony kilka razy bo świętych Tymoteuszów było trzech. A i zdrobnień od groma - bo wołamy na młodego i Tymcio, Tymonek, Tymuś i Tynio :) A jeśli i imię niesie za sobą jakieś cechy - to nasz syn jest bardzo grzecznym dzieckiem.

reklama
Do góry