reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie mam szansę na ciążę przy takich wynikach i wieku?

Lewia2525

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
29 Czerwiec 2018
Postów
110
Jakie mam realne szanse na naturalną ciążę w wieku 35 lat, przy niedoczynności tarczycy?
Robiłam również badanie rezerwy jajnikowej, czy ktoś może ją skomentować?
Oto wynik:

AMH 4 ng/ml przy normie z laboratorium : 0.11-6,72?
In vitro i inne inwazyjne procedury nie wchodzą w grę.
 
reklama

redferrari

Fanka BB :)
Dołączył(a)
8 Styczeń 2018
Postów
3 098
Jakie mam realne szanse na naturalną ciążę w wieku 35 lat, przy niedoczynności tarczycy?
Robiłam również badanie rezerwy jajnikowej, czy ktoś może ją skomentować?
Oto wynik:

AMH 4 ng/ml przy normie z laboratorium : 0.11-6,72?
In vitro i inne inwazyjne procedury nie wchodzą w grę.
niedoczynność tarczycy to nie duży problem do regulacyj lekami, AMH w porządku nawet wysokie - przy takim podejrzewałabym PCO, sprawa zajścia w ciąże jest złożona nie tylko wiek i tarczyca ma znaczenie... trudno zgadywać jakie masz szanse - wielu osobom w podobnej sytuacji się udaje! Więc trzymam ckiuki :)
 

Lewia2525

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
29 Czerwiec 2018
Postów
110
Raczej nie mam PCOS, nie mam nadwagi, miesiączki bardzo regularne (czasem zdarza się różnica do maksymalnie dwóch dni) ani innych objawów (trądzik), miałam też USG i lekarz twierdził, że jest wszystko w normie, chyba że jakoś jeszcze inaczej się to diagnozuje, ale po objawach widzę, że raczej nie.
 

redferrari

Fanka BB :)
Dołączył(a)
8 Styczeń 2018
Postów
3 098
Raczej nie mam PCOS, nie mam nadwagi, miesiączki bardzo regularne (czasem zdarza się różnica do maksymalnie dwóch dni) ani innych objawów (trądzik), miałam też USG i lekarz twierdził, że jest wszystko w normie, chyba że jakoś jeszcze inaczej się to diagnozuje, ale po objawach widzę, że raczej nie.
To tym większe są Twoje szanse trzymam kciuki za sukces :)
 

redferrari

Fanka BB :)
Dołączył(a)
8 Styczeń 2018
Postów
3 098
jeśli będziesz prawidłowo brać leki na tarczycę, to nie ma to wpływu na zajście - wiadomo, popróbujecie jak się nie będzie udawało to trzeba by jeszcze sprawdzić inne rzeczy np prolaktynę, ale bądź dobrej myśli jednak 80 % par w Polsce daje radę więc czemu miało by się nie udać?
 

Lewia2525

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
29 Czerwiec 2018
Postów
110
Co do prolaktyny to wynik sprzed kilku miesięcy to:

19,7 - norma laboratorium w którym robiłam ma zakres: 4,8-23,3.

Ale wtedy byłam dopiero 2 miesiące na lekach na tarczycę. Nie wiem czy na poziom prolaktyny to wpływa.
Obawiam się, że bez procedur inwazyjnych nie mamy szans, te jednak wykluczam.
Jest też problem po stronie partnera.
 

redferrari

Fanka BB :)
Dołączył(a)
8 Styczeń 2018
Postów
3 098
kochana Ty najpierw próbuj a potem panikuj, naprawdę będzie dobrze...
a partner cóż jeszcze może zmienić zdanie na razie wierzy, że się uda więc nie ma o czym rozmawiać
 

Lewia2525

Zaangażowana w BB
Dołączył(a)
29 Czerwiec 2018
Postów
110
A Ty też jesteś dojrzałą mamą? Bo uważam, że pewne kwestie niestety młodsze kobiety nie rozumieją bądź mają nadmierny (związany z ich wiekiem) optymizm :-(
 
reklama

redferrari

Fanka BB :)
Dołączył(a)
8 Styczeń 2018
Postów
3 098
Ja jestem w ciąży - niestety potrzeba było do tego procedury ivf ale u mnie problemów było więcej poza tarczycą. Była pewna szansa na udane zajście naturalne ale żeśmy zdecydowali, że nie mamy już siły i poszliśmy w kolejne procedury - udało się - jestem w 9 tygodniu ciąży i każdego dnia boję się, czy będzie ok i się uspakajam, że czemu miało by nie być? Tyle już szczęścia doświadczyłam, że każdemu życzę... tu na forum widziałam też takie niesamowite historie, że wierzę w to, że naturalnie cuda się zdarzają i chociaż mi brakło cierpliwości, a pragnienie dawania szczęścia maleństwu było wielkie to wierzę w to, że Tobie się uda naturalnie... trzymam kciuki :)
 
Podobne tematy
Autor Tytuł Forum Odpowiedzi Data
C Jakie mam szansę na to by to była ciąża? Staramy się 6
M Jakie przedszkole mam wybrać? Trzylatki 5
M Jakie są Wasze 4 latki??? W ogółe ile jest mam dzieci urodzonych w 2004 roku?? Przedszkolaki 17
Lytomka Jakie badania dla męża ??? Staramy się 2
N Bmk jakie objawy Potrzebuję porady 8
kipotka Jednostronne pełzanie - jakie ćwiczenia? Potrzebuję porady 7
M Jakie termoopakowanie na butelke Avent kupic? Potrzebuję porady 5
Cicha91 Bankowanie Komórek Macierzystych - Jakie jest twoje zdanie ? Potrzebuję porady 14
C Jakie szanse na ciążę? Potrzebuję porady 3
J Dwa poronienia- jakie zrobić badania? Ciąża po poronieniu 9
Wiki11 Jakie przedszkole polecacie w Krakowie Trzylatki 1
Mała.czarna Testy owu. Jakie wybrac? Potrzebuję porady 2
Verona26 Cesarka w MSWiA Bydgoszcz- jakie doswiadczenia? Ciąża, poród, połóg 10
Klaudyna91 Jakie wkładki laktacyjne wielorazowego użytku polecacie ? Noworodek 1
P Jakie płód powinien miec tetno w 12 tc? Potrzebuję porady 17
M 4 poronienie w 5-6 tygodniu. Gdzie i jakie badania zrobić? Co może być nie tak? Potrzebuję porady 11
Jaska.JDM Chustonosidło jakie?? Niemowlaki 3
R Sześciolatek do szkoły, jakie jest wasze zdanie ? Potrzebuję porady 75
M Jakie są objawy refluksu u niemowląt? Potrzebuję porady 8
P Jakie mleko wybrać? Potrzebuję porady 13
8 Maja, Sara czy Pola? Jakie imie? Potrzebuję porady 39
K Hej dziewczyny. Jakie mleko polecacie dla wczesniaka 32tydzien? Teraz mamy skończone 2 miesiące a u mnie pojawił się problem z pokarmem. Potrzebuję porady 14
M Jakie pierwsze szczepienia? Skojarzone czy zwykłe? Potrzebuję porady 9
Paulina_1982 Diagnostyka niepłodności - czyli jakie badania wykonać Staramy się 3
I Transfer 2 zarodków...jakie szanse na ciąże ? Ciąża po in vitro 23
Paulinas96 palenie w ciąży- jakie mogą być tego skutki? Ciąża, poród, połóg 1
Aniaanka Jakie szczepienia oprocz szczepien obowiazkowych? Potrzebuję porady 17
Ola2019 Czy kobieta może być w ciąży i mieć normalną miesiączkę ?i jakie są objawy czy normalnie Staramy się 6
C Jakie mleko po mm i kiedy? Potrzebuję porady 9
E Jakie łóżeczko polecacie? Potrzebuję porady 17
aniaslu Lans ponad wszystko, czy może świętowanie narodzin dziecka. Jakie jest twoje zdanie? Pytanie tygodnia 7
P Jakie podjąć kroki po usunięciu jajowodu z powody ciąży pozamacicznej? Potrzebuję porady 459
Fado123 Jakie Imię ?? Potrzebuję porady 42
Blanka8 Złote rady: na jakie pytania szukacie odpowiedzi mamusie wieloraczków? Mamusie bliźniat, trojaczków i... 6
R Poronienia nawykowe - jakie jeszcze badania wykonać ? Potrzebuję porady 16
P Warsztaty edukacyjne dla rodziców w lubuskim - jakie znacie? Potrzebuję porady 0
M Jakie są pierwsze objawy ciąży zaraz po zapłodnieniu? Potrzebuję porady 8
Aniaanka Jakie spodnie nosicie w ciazy? Potrzebuję porady 22
W Jakie pampersy dla noworodka Potrzebuję porady 21
W Jakie wybrać mleko modyfikowane dla noworodka? Potrzebuję porady 13
A Jakie zrobić badania po dwóch poronieniach? Potrzebuję porady 22
Vuvus Książka o noworodku. Jakie polecacie?? Potrzebuję porady 5
U Jakie znacie fajne zabawy dla dzieci, jak spędzacie czas w swoimi pociechami Potrzebuję porady 1
Justi21 Prosze o pomoc jakie zasilgi moge brac w ciazy Potrzebuję porady 5
K jakie leki przy karmieniu piersią? Potrzebuję porady 4
A Jakie znacie metody ? Potrzebuję porady 2
M Dziecko nie je. Jakie badania. Potrzebuję porady 19
adzwojcik Butelki buteleczki - jakie? Potrzebuję porady 6
karolinne Jakie płytki łazienkowe są obecnie modne Potrzebuję porady 3
T Zgaga w ciąży - jakie macie sposoby? Potrzebuję porady 19

Podobne tematy

Do góry