reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie zrobić badania po dwóch poronieniach?

Aanniikkaa

Zaciekawiona BB
Dziewczyny proszę Was o pomoc w bardzo ważnej dla mnie sprawie. Mama 35 lat byłam w ciąży i ...poroniłam 2 razy.W ogole nienpojawilo die tetno płodu i ok ok.7 tygodnia moje dzieciątko obumarło:( Pierwszy raz w sierpniu 2018 drugi w marcu 2019. Nie mogę liczyć na lekarza,u którego "prowadzilam" te dwie ciąże. Mam wrazenie,ze zlecił mi kilka podstawowych badań,skierowanie do poradni genetycznej i koniec.Szukam teraz nowego lekarza,ale chciałabym pojsc do niego mając już w ręce wyniki.Jakie są najważniejsze badania jakie powinnam zrobić? Czy warto w mojej sytuacji iść do poradni genetycznej gdzie mogę zostać przebadana ja i mój partner,bo materiału poronnego nie zabezpieczylam. Chce starać się o kolejną ciążę,ale nie przeżyje juz kolejnej straty :(Chce sie jak najlepiej do tego przygotować ale nie wiem co robić, komu zaufać. Proszę o informację,Wasze sugestie,co Wam pomoglo w do noszeniu ciąży itd. Wszystkie 8 formacje są dla mnie cenne.Z góry dziękuję.

reklama
Rozwiązanie
Ka robiłam teraz to koszt około 1000zl ja zdecydowałam.sie na pakiet kariotyp dla obojga i trombifilia plus MTHRF czyli kwas foliowy do tego telefoniczna rozmowa z genetykiem który interpretuje badania, trombifilie z MTHRF masz już po 7 dniach na kariotym 30 dni a potem naprawdę szybko rozmowa z genetykiem jestem bardzo zadowona zapłaciłam 1300zl za wszystko a pobranie krwi i wymazu odbyło się niedaleko domu bo robiłam.to że strony testDNA czy jakoś tak telefoniczna rozmowa daje naprawdę spore poczucie bezpieczeństwa i wszystko jest bajecznie proste polecam
Wiesz co też mnie to dziwi,ale ten lekarz w ogole jest specyficzny dlatego nie zamierzam juz do niego wracać. Robi coś żeby coś robić a nie żeby faktycznie pomoc.Pójdę do laboratorium i zrobię to badanie prywatnie.A Ty starasz sie juz o dzieciątko? Te leki co wymieniła to rozumiem,ze zaczniesz brac jak juz będziesz w ciąży?

reklama
Dziękuję za odp.a te kariotypy można zbadać prywatnie i może orientujesz się jaki jest koszt takiego badania?Do poradni genetycznej na NFZ czeka się kilka miesięcy, a ja nie chce tyle czekać. Juz chyba wole zapłacić tylko czy to badanie w czymś pomoże?
Ka robiłam teraz to koszt około 1000zl ja zdecydowałam.sie na pakiet kariotyp dla obojga i trombifilia plus MTHRF czyli kwas foliowy do tego telefoniczna rozmowa z genetykiem który interpretuje badania, trombifilie z MTHRF masz już po 7 dniach na kariotym 30 dni a potem naprawdę szybko rozmowa z genetykiem jestem bardzo zadowona zapłaciłam 1300zl za wszystko a pobranie krwi i wymazu odbyło się niedaleko domu bo robiłam.to że strony testDNA czy jakoś tak telefoniczna rozmowa daje naprawdę spore poczucie bezpieczeństwa i wszystko jest bajecznie proste polecam

Rozwiązanie
Do góry