Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
a ja jadam juz wszystko i sobie nie folguje,ale chyba powinnam :laugh:
Rybciu-ja robie podobnie zapiekanke,ale bez jogurtu i bez cebuli bo nienawidze. a ostatnio jadlam leczo,ale oczywiscie bez cebuli
Iza1 z tym rozmarynem to mnie pocieszyłaś bo tylko on mi rośnie naprawdę ładnie reszta ziół ma chyba albo za wilgotno albo za zimno, bo sa takie trochę oklapnięte, jakby zwiędnięte?
To może ja zarzucę przepisem na dobrą sałatke
Jeśli lubicie ryż i kurczaczka to polecam
Składniki
3 torebki ryżu lub 1,5 szkl ryżu
1 pierś z kurczaczka
1 ogórek świeży
2 papryki świeże dwa kolory
1 szczypiorek pęczek
majonez sól pieprz do smaku
Jak zrobić pierś ugotować z warzywami,ryz ugotować na sypko
ogórka papryke i szczypiorek pokroić na drobno
dodać ryz i ugotowaną i pokrojoną pierś,
wszystko mieszamy i przyprawiamy.
Ulala kacik pychoteczek jak milutko :-)
Ja mam dobry patencik na szybka ale mega sycaca przekaske do winka(i nie tylko ;-) ) lub gdy mamay szybkich gosci:
1. 4 duze pomidorki
2.40-50 dkg mozarelli twardej
3.zielone pesto
4.Swieza bazylia.suszone oregano,suszona bazylia,czosnek granulowany.
Pomidorki kroimy wzdluz na plastru grubosci 0,5 cm ukladamy obok siebie w brytwance wylozonej folia aluminniowa posypujemy czosnkiem,bazylia i oregano nakladamy troche pesto tak z 2 cm2 mocarelle kroimy w troche grubsze plastry i kadziemy na doprawione pomidorki no i calosc laduje w nagrzanym okolo 180 stopni piekarniczku i pieczemy az nam mozarella sie stopi i odrobineczke ale naprawde ciut ciut przyrumieni(okolo 8 minutek) i trzeba uwazac bo nie kazda sie zarumieni i wtedy przegniemy z czasem.po wyjeciu kladziemy na kazdy plasterek po 2 listki swiezej bazylii i gotowe :-)
Uwaga bardzo gorace poczekac przed zjedzeniem ;-)
a więc tak. cappuccino tricolore
potrzebne:
-2/3 szklanki gorącego mleka z pianką!!!!!, najlepiej spażonego w spażarce (ekspres ciśnieniowy jest supcio;-)) ewentualnie takim małym coffemakerem (ok 5 pln w marketach),
-szklanka najlepiej taka trapezowata jak na zdjęciu,
-1/3 szklanki gorącej kawy
do szklanki wlewamy najpierw mleko z pianką, a następnie (uwaga) dużą łyżkę przystawiamy do ścianki szklanki (w miejscu gdzie kończy się pianka) i po tej łyżce wlewamy gorącą kawę, ona troszkę opadnie i jej częśc zmiksuje się z mlekiem powstanie trzykolorowe cappuccino tricolore specjalność włoska:-) i papajkowa na zdjęciu 2 wyszło elegancko;-)
Wszystko wymieszać i już gotowe,ja nie przyprawiam niczym.Szybka i smaczna sałateczka.Na wierzch można posypać porem pokrojonym (zielona część pora)jak ktoś lubi.
Pomidory faszerowane też są pycha
Pomidorów tyle ile jest gości
Majonez
Groszek
Szynka
sól,pieprz
Pomidory wydrążyć,groszek,szynke i majonez wymieszać,przyprawić i gotowe.Ja na wierzchu robie kropki z majonezu albo kokardki z pora.
O w mordeczke laseczki ale se dogodze mniam,mniam Capucinnko na te chwilunie to lek na moje serce a salatunie wtrazole jutro.Bedzie dzien lasucha ;-) ;-)