• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

język niemowląt

reklama
Cześć - czy mogę też poprosić o przesłanie tej książki , dużo dobrego o niej słyszałam i z chęcią bym poczytała. Podaje e-maila loja75@wp.pl.Z góry serdeczne dzięki:-):-):-)

jestem dopiero w o wstępie i pierwszym rozdziale tej książki i muszę powiedzieć że czytam ją z zainteresowaniem, aczkolwiek uważam że niektóre metody postępowania z dzieckiem są trochę staromodne i ciężkie do zastosowania np wprowadzenie stałych pór karmienia, aktywności i snu. nie jest realne abym karmiłą Lilę co 3 h skoro ona po karmieniu potrafi przez 2h baraszkować to potem musi trochę pospać. teraz zobaczcie, już dawno odeszło się od metody regularnego karmienia i wprowadziło się karmienie na żądanie. i komu wierzyć co jest lepsze. Moja nuna i tak określa swoje pory na karmienie, w dzień częściej, w nocy rzadziej i powoli to są unormowane godziny nieznacznie różniące się. fakt że jeżeli kąpiel wypadnie troszkę później to wszystko się przesuwa w czasie ale chyba nikt nie jest w stanie robić wszystkiego na godziny, choć autorka nie karze sztywno trzymać się czasu.

Anii zgadzam się z Tobą w zupełności, moje dziecko zawsze jest aktywne po kilka godzin. Kąpanie też czasem wypada później, spacer się przedłuży i cały rytm diabli wzięli. Nie mogę też przekonać sie do teorii smoczka, chociaż jest bardzo kusząca, ale muszę przyznać, że jak na razie nie daliśmy się pokusie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry