Mysio u mnie rekordem było 6 godzin w nocy przespanych. W szpitalu niby mówili żeby wybudzać ale ja podobnie jak Karolki tego nie robię. Zwykle jednak przesypia nocą ok. 3-4 godzin, budzi się na zmianę pieluchy i karmienie i śpi dalej.
reklama
natalka1704
Fanka BB :)
hmm moj wczoraj spał tez ok 4,5 h w nocy i nic mu nie jest , ja karmie na zadanie ale tez nie mam problemu z nawalem , moze gdyby tak bylo to bym przebudzila..... ale watpie zeby mały dał sie obudzic w ogole
teraz tez spi juz prawie 4 h ale dzis nie spal od 5 do 15 wiec mu wolno ;-) a tak to tez sie budzi co 3 h . jak dziedzie przybiera na wadze to mysle ze to nic zlego ze sobie pospi troche dłuzej

Mysiochomis
:*
No mój było jak w zegarku co 2 h dlatego się zaczełam zastanawiać... jak sie to zacznie powtarzać coraz częściej to będę dzwonić do położnej. Gabryś już przytył pół kilograma więc dogonił wagą rówieśników więc raczej właśnie jak przybiera to czasmi jak dłużej pośpi to nie będzie źle. Najgorzej jednak czują się moje cycusie 
natalka1704
a moze sobie odciagaj i do lodowy na zapas albo do zamrazalki ?? w koncu twoje cycuchy przyzwyczaily sie ze co 2 h wisial na nich maly ssak a teraz taka dluga przerwa to maja prawo sie buntowac ;P
Yolanta
Kicia
Mój Gabryś od początku noce przesypia. Czasem raz się obudzi, czasem wcale. 6-7h bez cyca śpi i przybiera na wadze i jest ok. Położna mówiła, że jeśli przybiera, to nie wybudzać, niech sobie śpi. Niektóre dzieci tak mają i cieszyć się tylko, bo wyspać się dają 

Moja Ninka śpi w nocy tak od 22.00 do 1.oo, cyc, później ok 4.00 cyc i dopiero koło 7.00 więc nie jest źle. W dzień jeśli śpi dłużej niż 2 godziny to ją wybudzam, ale w nocy chcę i ja pospać i jej dać odpocząć więc jej nie ruszam.
Patina26
no moja na poczatku spala po 4-5 godzin w nocy , położna kazala wybudzac ale to było bezsensu bo moze jak ja przebieralam to sie obudzila ale jak dostala cyca to od razu spanie ,wiec tego nie robilam teraz spi najwiecej 4 godziny w nocy ...i sama sie budzi dostaje mleczko i dalej spi ...takze narazie wie ze w nocy sie Spi :-) oby jej sie to nie zmienilo ...
Martusia22267
u nas między 19-20 kąpiel potem cyc i od razu nyny mały idzie, potem budzi się na jedzenie między 1-2 i potem dopiero rano tak ok 6-7. Więc robi jedną pobudkę w nocy, także daje się wyspać

U nas najdłużej młody śpi po kąpieli, później się już wybudza, co 2,5-4h (różnie z tym bywa), ja go nie wybudzam, bo wielki klocek z niego i jak dziecko na wadze przybiera to budzić nie trzeba. Budzi się wcześniaki i dzieci, które mają problem z przybieraniem na wadze.
reklama
dziewczyny mam takie pytanie maja emilka strasznie ulewa więc trzymam ją długo do odbicia i napewno sbie beknie po kazdej butelece ale dzisiaj dałam jej rano jeść o 9:00 zjadła odbekała ponosiłam jeszcze 20 minut zasneła na moim ramieniu o 11 sie obudziła i zaczeła się krztusić mlekiem aż jej nosem wychodził dotego to mleko tak jej się pieniło w ustach nosiłam ja chyba z pół godziny i dopiero przestał jej ten pokarm zalegać macie może jakiś sposoy na to bo kurcze az się boje ją w nocy kłaść że sie zakrztusi dodam że spała na wszelki wypadek dzisiaj rano na boczku a i tak się zaczeła krztusić
Podziel się: