ja mialam 2 dni bez dokramiania a dzis znow musialam dac butle. spodobalo mi sie to co napisala kugela o tym zdrowym 4,8-kilogramowym dziecku i nie dawalam butli przez 2 dni, a dzis okazalo sie ze mojego mleczka znowu mniej. wogole mi sie nie podoba to dokrmianie ale nie mam wyjscia jak mi dziecko z glodu placze. ogolnie to karmienie butla mi sie nie podoba. to gotowanie wody, studzenie, wsypywanie proszku itp. strasznie duzo roboty przy tym w porownaniu z wyciagnieciem cyca

pewnie jakbym karmila tylko butla to jakos doszlabym do wprawy ale jak w takich awaryjnych sytuacjach to wcale nie jest fajne. tak naprawde nie wiem kiedy Malemu braknie. jak mi placze po oproznieniu obu piersi to przewaznie szybka akcja z tym calym szykowaniem i jak jestem sama to dodatkowo z placzacym dzieckiem na reku.
poza tym to jak bylismy nad morzem to nam sie mleko konczylo. poszlam do apteki a tam mowia ze nie ma. wiec zamowilam, mialo byc na drugi dzien. poszlam na drugi dzien bo zostalo nam tylko proszku na jedna mala porcje a okazuje sie ze w aptece mieli jakis problem ze skladaniem zamowienia i mleka nie ma. obdzwonilam wszystkie apteki w Miedzyzdrojach (az 3) i nigdzie nie mieli. juz mielismy jechac do Swinoujscia, bo tam tez dzwonilam i w jednej aptece mieli jedna puszke. ale zadzwonialam do mojej pediatry i spytalam czy moge zmienic. na to ona ze moge sprobowac jakiegos innego ale najlepiej z tej samej grupy co uzywam (enfamil). okazalo sie ze w jednej aptece maja enfamil ar czyli dla dzieci ulewajacyach. moj Maly ulewajacy wiec kupilam.
jak trzeba bylo szykowac mleko to okazalo sie ze jest ono delikatnie zageszczone i po podaniu nie chcialo Malemu leciec. urzadzil taki wrzask ze chyba w calych Miedzyzdrojach bylo go slychac. w koncu moj H. powiekszyl dziurke w smoczku i bylo ok, a na drugi dzien kupilismy wieksze smoczki. puszka mleka 38zl, smoczki 22
tak mnie jakos wzielo teraz zeby to wszystko napisac bo znowu u mnie mniej pokarmu a bardzo nie chce zeby mi zniknal bo mimo zatykania kanalikow, tryskania mleka itp to uwazam ze cycowanie jest fajne

i chcialabym karmic tak Malego jak najdluzej