reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Magdziarko a nie ida mu zabki? Michal tez je bardzo mało teraz. Ale on jest grubas wiec akurat nic mu nie będzie....

Ja jakoś nie widzę, żeby coś się działo w tym temacie. W czwartek poproszę pediatrę( idziemy na szczepienie) , żeby zajrzała mu w buzie. Ale dziwne z tym jedzeniem, bo w nocy zjadł 210...tzn standardowo zjadł 100ml i koniec..ja mu smoka, on go zassał i ja wtedy podmiankę i wypił do samego końca.Z rana za to wypił 70 ml, robiłam kilka prób i podejść i po 20 minutach wypił do końca....Widocznie taki urok!

reklama
Magdziarko Dobrusia łądnie je też tylko w nocy. Wczoraj to takie cyrki już odstawiała, że karmiłam ją na stojąco bujając sie noa boki :baffled::szok::-D ale wzięłam się na sposób, usypiam małą, po jakichś 15 min. się budzi z głodu, więc ją szybko na śpiocha przstawiam i wtedy je ładnie :tak: ale robię tak tylko wtedy jak długo nie jadła, bo jak zjadła np. 1-2 temu, to odpuszczam, ale jak nie jadła od 4 godzin, to juz kombinuję, bo jest marudna, nie chce usnąć, ewidentnie jest głodna, a nie chce się przyssać :baffled:

To gratulacje , kolejny ząbek ( znaczy się pierwszy u Antosia a ogólnie to 4 ):-D:-D:-D Ja sprawdzałam dziś łyżeczką ale na razie nic nie stuka

Magda gratuluję ząbka. Mi ktoś powiedział, jak wypatrzyłam pierwszy ząbek, że mam stawiać flaszkę;-) Tak więc znam tylko to;-):tak:
Kuba do snu wypija wszystko z cyców i do tego jeszcze buteleczkę. I staram się nie karmić go częsciej niż co 3 godz. Czasami ustępuję, ale generalnie jak zaczyna marudzić podtykam mu herbatkę i się uciasza.

Magdziarko gratuluję ząbka :-D
A może mój Jasio nie ma apetytu bo idą mu zęby? Ostatnio mniej przybrał na wadze i rzadziej chce cyca :tak: boję się troszkę, że mi zmizernieje :-(

Gratulacje dla Antka!!!!:-D:-D:-D:-D

na jakiś czas zaprzestałam podawania pokarmów dodatkowych małemu.za porozumieniem z lekarzem zostawiałam jedynie soczki:tak: żołądek mojej niuni nie jest jeszcze przygotowany do posiłków stałych...

reklama
Aniknulko a patrzyłaś w buzię Jaśkowi..widać coś tam już. Bo wiadomo u nas do ząbka jeszcze kawałek czasu .. kreseczkę już widać taką mleczno - przezroczystą więc ząbek jest tuż tuż...ale jakby jeszcze go praktycznie nie ma.

No i nie udało mi się kupić Sinlacu.

Dziewczyny co radzicie w kwestii wprowadzania nowych pokarmów dla Antka. Skoro pluje to podac coś innego..bo ciągle jestem na etapie marcheweczki . Czy może zrobić na kilka dni przerwę. Nie chcę go zarzić do jedzenia

Do góry