reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Ja daje Nadii wszystkie posiłki co 4h jak nie zje swojej porcji to cały czas zachowuje ten odstęp. W nocy oczywiscie nie je i nie pije, ostatnio zjadła juz 250 ml z kaszką.

reklama
Bbakania, wydaję mi się że mała je ile może :tak: A ile waży i ma wzrostu?
Moja Ola je co 3h - w sumie 340ml w ciągu dnia mleczka, 130ml obiadku, 150ml owsianki, 150ml deserku i co mnie cieszy bardzo ostatnio 100-120ml herbatki :tak: więc chyba podobnie jak Twoja Natalcia

Ostatnia edycja:
No i Paulinka odkad dostaje butle nie chce jesc kaszki wieczorami z łyzeczki jak dotychczas... dostała 220 ml mleszka z kleikiem, wsuneła całe i poszła spac...:zawstydzona/y: ostatnio wszystko sie pomieszało... musze jej pozmieniac cały schemat codziennego zywienia...
Dzis rano dostała cycusia, pozniej o 13 obiadek, jakies 100ml, pozniej o 17 wypiła 230 ml mleczka... w miedzy czasie wypiła troszke soczki i herbatki...
Nie wiem ile ona powinna jeść... :zawstydzona/y::nerd:

Mata-ja wczoraj zrobilam ten kisiel z przepisu Magdalenkikol,myslalam,ze Maja czegos takiego nier bedzie chciala-a okazalo sie,ze nie nadazalam z nabieraniem na lyzeczke,a ona glosno sie domagala jeszcze!:-)):-)

Ile kalorii potrzebuje dziennie dziecko?
U niemowląt liczbę kalorii określa się na kilogram masy ciała. Maluch do trzech miesięcy potrzebuje od 110 do 120 kalorii pomnożonych przez ilość kilogramów, od 4 do 6 miesięcy – od 100 do 110 kalorii, od 7 do 9 miesięcy – od 90 do 100 kalorii, od 10 do 12 miesięcy – od 80 do 90 kalorii. Natomiast dzieci od roku do trzech lat potrzebują 1300 kalorii dziennie.

Ile kalorii potrzebuje

Wiek dziecka: kcal/kg masy ciała:
0–3 miesiące 110–120
4–6 miesięcy 100–110
7–9 miesięcy 90–100
10–12 miesięcy 80–90
1–3 lata 1300
4–6 lat 1700
7–10 lat 2400
11–14 lat 2200–2700 (u dziewcząt mniej)
15–18 lat 2100–2800

Magdziarko - dzięki, skarbnico wiedzy :-D
Wyliczyłam, że Ola zjada około 800kcal, tyle ile mniej więcej powinna :tak: Cieszy mnie to bardzo :tak: ale zaskoczona jestem że najmniej kalorii ma obiadek, który dostaje :-p (przynajmniej ten gotowy;-))

reklama
ja też mam niejadka który ciagle waży 7 800 stoi w miejscu:-(

No to u nas podobnie, bo 7700 g. Staś cały czas 100 g za Antosiem. A ciekawe, bo je ładnie. Dostaje codziennie 4-5 razy cysia, deserek 130-150g, obiad 190 g, kaszka 125 ml. A przybiera powoli.
Nie wiem ile kalorii dostaje Stas, bo nie wiem ile jest w moim mleku.

Do góry