reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Kasiu u mnie podobnie dlatego kupilam ostatnio wielorazowe wkladki Aventu bo wydawalam co 3 dni kilkanascie zlotych na wkladki jednorazowe.

reklama
U mnie to samo tylko nie co 3 godziny a co godzinę mrowienie i napływ mleczka a jak mała pije to częściej. Ja często odciągam pokarm laktatorem (może to dlatego).niestety już chodzę na parę godzin do pracy tak to jest jak się ma własną firmę o urlopie macierzyńskim można zapomnieć. Aska napisz proszę jak sprawdzają się te wielorazowe wkładki bo ja niestety też na władki wydaję majątek , musze zmieniać kilka razy dziennie bo są mokre :p

Asia, koniecznie napisz coś o tych wkładkach wielorazowych!

A mnie znów zaczęły strasznie boleć sutki a dziś całe piersi. Kurcze coś czuje, że może się to znów skończyć zapaleniem piersi :(

Moja Oliwka w nocy budzi się dopiero o 4 dlatego wtedy zawsze mam twarde piersi, a w dzień mam zawsze miękkie ale widzę że i tak aż jej wycieka nieraz z buzi i sika czasem w górę, a laktatorem nigdy nie udało mi się ściągnąć dlatego nie martwcie się tym to że laktator pusty nie znaczy że brak pokarmu

Kasiu , Kakaw , wkladki okazaly sie beznadziejnie uszyte choc chlonne. Sa uszyte z materialu , dosc sztywnego i wyglada to mniej wiecej tak jakbym wsadzila zakretki od sloikow ;D Jest jednak plus, w domu nosze tylko te aventu i oszczedzam na jednorazowkach - oplacalo sie ;)

a ja ostatnio wybralam sie do pracy pokazac moj skarb, przygotowałam sobie butelke mleka, tak aby cyca nie wystawiac i co sie okazalo, jak mała karmiłam, to z piersi mi tak szybko lecialo mleczko, ze wkladki przeciekły natychmiast i puscily mi sie dwa strumienie- ale było smiechu....

Ja tez "uwielbiam" to tryskanie pod kątem 90 stopni... najczęściej po kapieli - wołam wtedy męża żeby mi pieluchę przynosił bo żeby wyjść z wanny muszę to jakoś zatamować ;) dzisiaj mi powiedział że chyba musi to sfilmować - taki miał ubaw ze mnie - ale mnie nie bardzo jest do śmiechu - z jednej strony ciesze sie ze mam tyle mleka ale z drugiej to mnie wkurza - wszystko zachlapane że już o seksie bez tryskania nie wspomne ;D

reklama
Baska niezle ,niezle z tym seksem ;D ::) ;D
z tego co wiem to duzo kobiet zachwalalo sobie wkladki z chicco...ale wiem ze sa dosc drogie...ja uzywam wkladek Nuk...i jestem bardzo zadowolona...chociaz jesli jejs duzoooooo mleka to nawet od Armaniego nie pomoga ;D ;D
ile wogole placicie za wkladki...bo wydaje mi sie ze tu w niemczech sa tansze...ja za 30 szt nuka place 1,99 euro...co na polski przelicznik wychodzi 7,70 zl...sa tez tansze wersje ale nie maja kleju i nie maja foli po jednej stronie wiec przeciekaja przy wiekszym wycieku ;D

Do góry