reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Aśka zachłysnąć to się raczej nie zachłyśnie, bo cieżko z nich leci nawet z zasysaniem. Zresztą są od 3 miesiąca więc chyba ktoś to badał. U nas narazie problem z załapaniem o co w tym wszystkim chodzi ;D ;D ;D ;D, ale uczymy się codziennie małymi kroczkami.
Baśka zdradź gdzie można kupić taki ogromniasty śliniaczek

reklama
dZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY :) ŚLINIACZEK to chyba kiedys w sklepie "mama i ja" w Gdańsku ale nawet nie mam pewności...bo to było dawno i wtedy wszyscy się śmiali ze to dla mojego męża taki rozmiar a teraz jest jak znalazł ;D ale nawet pomimo śliniaczków 3 pary bodziaków juz mu się udało soczkiem zaplamić :)

Baska a jaki ty soczek dajesz Karolkowi ? Robisz go sama czy kupujesz w sklepie?
Tu pokarmy i nowosci radza wprowadzac dopiero od 6 miesuiaca ale ze wszyscy robia to wczesniej to i my pomalu zaczniemy.
Wczoraj kupilismy tez kubki niekapki z avent i u nas wyraznie napisane jest od 6 miesiaca zycia a chyba z tego co widze na zdjeciu model ten sam no i tez ma trzy dziurki :-[

Baska dawaj tu szybko i opowiadaj bo zaraz nam bb na dwa dni odetna...a ja kurcze do polski akurat na zakupy i do tego "pampersowego domk"u jade to przy okazji kupie tez taki kubeczek...i sliniaczek ;D ;D ;D Ale jak mowisz ze Karolek juz zdarzyl polac sie soczkiem a z tego co wiem ciezko sie spiera takie plamy to ja cchyba bede Noemi we worek wkladac i tylko glowke zostawie,wytne otworki na raczki i heja ;D albo bedzie na pampersie samym pila... ;)

Cicha - jak ja kupowałam to były dwa modele końcówek - 3+ i 6+ kupiłam takie na allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=124978093
i uchwyt tez dokupilam do butelki - nie kupowalam specjalnego kubka tylko korzystamy z butelek aventu które mielismy
Soczek na razie kupny- jabłko-marchew no i maleńko- zaczynaliżmy od jakichś 3 łyżeczek, teraz jest około 20 ml - tylko tyle zeby się przyzwyczajał a nie opijał
Cicha - u nas w literaturze fachowej tez niby od 6 m-ca każą ale większość pediatrów których zdanie poznałam zaleca wcześniej

Patrycja24berlin co to jest ten pampersowy domek? czy w polsce faktycznie mozna taniej dostac rzeczy dla maluszka? Pytam bo dawno nie bylam a wybieramy sie na swieta, wiec tutaj nie bede robila zapasow jak cos i wiozla tego ze soba....

Justyna pampersowy to ja sobie go tak nazwalam bo firma pampers sponsoruje ten wynalazek...jesli masz chec poczytaj u nas na watku CO GDZIE KIEDY...a jesli chodzi o zakupy dla dzieci to roznie z tym bywa...zalezy co bys chciala kupic... ale ja wiekszosc rzeczy tu kupilam..tzn w niemczech...Np. uzywam chusteczek nawilzajacych pampes sensitive i jak bylam w polsce to kupilam paczke i wogole nie bylo to co uzywam ja..inny zapach i wogole...jednym slowem bubel jakis..ale np rajstopki to kupilam w polsce...bo tu to ok 8 euro..a w polsce juz ladne kupilam za 15 zl...jesli chodzi o zabawki np takie jak Fisher price to z cala pewnoscia taniej w niemczech...Jak bys jeszcze cos potrzebowala to sluze na priva lub na gg-2340400

reklama
Dziewczyny ale ta zmiana beznadziejna , wogole nie moge obejzec zdjec Karolka i ogolnie niezle zamieszanie, wolalam stare forum :(

Co do niekapka to jesli tak mowicie to jednak kupie ;)

Do góry