reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

MieMie- a czynie może to być związane z dolegliwościami brzuszkowymi? Albo może za szybko jej leci to rzadkie pierwsze mleko i się wkurza? Mój się wścieka na początku karmienia czasami w nocy-gdy piersi są pełne i mleko samo mocno płynie.

Mam kłopotek i szukam wsparcia. Młody za płytko chwyta pierś i mi niedługo wentylki odpadną :-( nie mogę go zmusić do szerszego otwarcia dzioba. Drażnię okolicę między noskiem a ustkami,ale to nic nie daje, a karmienie przez to jest mocno bolesne...

reklama
Gorgusia mam to samo.jak za dużo mu wsadze do buzki otoczki to się wkurza i wysuwa sobie bo chce sama brodawke.chce karmić ale ból okropny dlatego na zmianę z odciaganiem lecę.
Miemie to może być brzuszek jeżeli nie tylko podczas karmienia tak ma albo pozycja jej nie pasi albo za szybko leci.mój tak miewa jak też wcześniej płakał i się tak żali jeszcze co jakiś czas.

MieMie mówiłaś że masz nawał, może Młodej za szybko leci i źle jej się je? albo druga wersja, że za wolno leci, moja się wkurza jak zje całą pierś a jeszcze by chciała, ale to zmiana cycka i jest ok :tak:
u mojego męża ciotki było, że musiała bardzo zredukować swoją dietę przy karmieniu, bo Bartosz miał problemy z trawieniem, skórą, mleko za tłuste aż, więc o to chyba chodzi, że może dziecko zaszkodzić ;-)

miemie moja tez czasem tak ma, jednak czesto spowodowane jest to, ze za szybko leci i sie krztusi.
gorgusia próbowałas złapac piers (sutek i otoczke) na"kanapke" ?? W taki sposób jak trzymasz kanapkę 2 rękami i wtedy wożyc do buzi? Mnie to babka od laktacji pokazywało jak dziecko chwyta sam sutek

a ja z tym lewym cyckiem walcze, i coraz gorzej z niego leci. co gorsza prawa jego strona zrobila sie czerwona. nie boli poki co, ale laktatorem juz ledwo 30 w 15 minut sciagam... a tolka to moze minute possie i daje spokoj (czyt. drze sie jakby ja ze skory obdzierali), bo nie tryska jak w tym drugim...
wczoraj rano mialam tez lekki stan podgoraczkowy, dzis juz norma.
co jest z tym cycem? :confused:

Gorgusia - Nataszka dobrze ci poleca, żebyś spróbowała taki wałeczek zrobić i podać dziecku. Moja Agatka też ma problem z chwyceniem bo ja mam prawie płaską lewą brodawkę. Muszę chwycić brodawkę i naciągnąć jakby skórę i włożyć taki płaski wałeczek do buzi i zaczekać aż ona zassie. To nie udaje się za pierwszym razem i muszę się troszkę napracować zanim porządnie chwyci.
A może pomoc doradcy laktacyjnego z twojej okolicy?

Dziewczyny chyba macie rację. Że tu chodzi o to, że pokarm za szybko mojej małej leci. Zwykle dzieje się tak, gdy ona za szybko się przebudzi i nie zdążę odciągnąć mleka, to wtedy jest nawał. I ona się strasznie denerwuje bo chyba z tym połykaniem nie nadąża. Kurcze niby proste wytłumaczenie, ale najtrudniej do niego dojść. Dzięki wielkie :) Mała właśnie śpi, więc lecę przygotować piersi na kolejne karmienie :) Powodzenia dla pozostałych walczących :)

MieMie, a gdybyś ją oderwała od piersi na moment po tym jak już zassie? U mnie z prawej piersi zawsze leci 5-strumieniowa fontanna zaraz na początku karmienia. Na początku Anielę odrywałam, bo się krztusiła i dusiła, teraz sama już wie, że trzeba to przeczekać ;) Minusem jest cała zasikana mlekiem tetra, ale jak fontanna się kończy, to Młodą dalej przystawiam i już je spokojnie do końca.

U mnie z sutkami srednio ale mała upodobała sobie jedzenie przez cały dzien i od 7 do 13 wisi na cycycu i je !Myslałam ze moj pokarm jakos nie tresciwy albo cos ale nie połozna mnie uspokoiła ze ona poprostu głodomor i lubi kątakt ze mna.
Ale naszczescie w nocy daje sie wyspać:)
MieMie u Mnie jest tak jak karmie na siedzaco i faktycznie od tego ze za szybko leci .

reklama
Do góry