reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Gorgusia ją tak karmie już 2 miesiące tzn sciagam i podaje butla.najpierw ściągając co 3 godziny z obu cycow razem 150ml ale nie mam czasu na siedzenie co chwilę z laktatorem więc ściągać co 5-6 godzin 200-250ml . Starcza żeby tylko na tym jechać.mam też mm w pogotowiu ale tak jak dziewczyny piszą czy dam swoje na noc czy mm jeden czort pobudka jest po takim samym czasie

reklama
A za mną pierwsza taka zła noc po porodzie. Ula wstała o 3 na jedzenie bo b. wcześnie poszła spać, ssała jak opętana z pół h i zasnęła jak zwykle rozpychając się tylko po mojej stronie łózka, a ja dostałam takiego bólu jednej piersi że masakra. Nie śpię od tamtej pory, to taki ból jak przepełnione piersi trochę ale bardziej chyba taki ból jak przed okresem, może się zbliża?
Miałam się uczyć, a tu jestem nieprzytomna:no:

Ja pije szalwie od czasu do czasu, zeby nie miec powtorki z rozrywki. zczegolnie jak piersi sa twarde i niewydojone, to pije szalwie, zeby sie mleko nie produkowalo w takim tempie. Czy pomaga? Nie wiem, ciezko ocenic, wierze, ze tak.

moje szczątki laktacji zaczynają maleć
i mnie to z leksza dołuje - mimo przystawiania małej na żądanie i używania laktatora

młoda też zaczyna się bawić moimi cyckami :-D
a mnie to doprowadza do szału :wściekła/y:

nie wiem czy jest sens używać laktatora, bo ściągałam wcześniej 30, teraz 20, a przed chwilą 10 i chyba samo mleko zaniknie
póki co walczę, odstawiłam butlę na rzecz sns
i zobaczymy

powoli mi się nie chce

A ja mam jakiegoś schiza, że mi się laktacja kurczy, że mam mało pokarmu. Cyce ciągle miękkie i sflaczałe. Wczoraj jadł co 4 godziny, bo ciągle w podróży, i spał itd, więc tak wychodziło. Dzisiaj normalnie co 2h, albo częściej, bo głodny a mi się wydaje że mało co tam jest. No nic. Zobaczę co będzie dalej. Wypiłam 2 karmi, idę pod ciepły prysznic, i pobudzam laktatorem.

Mart ja miałam podobnie, cyce zrobiły się miękkie ,sflaczałe, myślałam ,że to już końcówka karmienia.To było jakoś w tamtym tygodniu, a od weekendu znów mam normalnie -tyle ,że małemu wystarcza w większości cyc. Nie wiem czym to spowodowane, w sobotę i niedzielę miałam zjazd na uczelni, ze dwa razy ściągnęłam laktatorem, może to pobudziło laktacje.Odkąd wczoraj wieczorem wróciłam, Mały jest na cycu:tak: Jeju u mnie ta laktacja zmienia się jak w kalejdoskopie, raz jest ledwo co i przeważa wtedy mm, a są dni ,że Mały tylko na cycu...:eek:

reklama
Na początku ściągałam 40ml,więc poprawa i tak jest ogromna. A Kacpra nawet próbuję przystawiać, ale on nie i koniec. Wczoraj sobie zaczął brodawkę lizać i taka zabawa była...a za chwilę darcie, bo ja mu jeść każę, a on tak nie chce. Dałam butlę z moim mlekiem i był spokój.
Moja siostra tym sposobem co ja karmiła 9msc,więc wiem,że można. Do szału doprowadzają mnie tylko te zapalenia...
A że się budzi to widać trzeba się pogodzić...

Gorgusia my zaczynaliśmy długo od 5ml
a potem się rozkręciła do 30ml
ty masz chociaż możliwość dokarmiać swoim, a ja ostatnio jak ściągam cały dzień to nawet na 1 karmienie nie starczy

w nocy na szczęście Zuzka budzi się raz więc cyc a potem mm

Do góry