reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

moje piersi nie produkują wystarczająco dużo mleka :-( Mimo, że dużo piję, piję herbatki laktacyjne... Małą muszę dokarmiać. ostatnio coraz mniej mam mleka i martwię się co będzie dalej, bo planowałam karmić małą do 8 miesiąca... A tu... Może nawet do drugiego nie wyrobię :zawstydzona/y: Dopiero po całej nocy jak piersi się napełnią to mała się tym najada. I po moim mleku nie ulewa w ogóle, a po NAN ulewa i to bardzo.
nati im wiecej dokarmiasz sztucznym tym mniej masz wlasnej produkcji. moze to chwilowy kryzys laktacyjny. wytrwaj bez dokarmiania - spróbuj!

reklama
moje piersi nie produkują wystarczająco dużo mleka :-( Mimo, że dużo piję, piję herbatki laktacyjne... Małą muszę dokarmiać. ostatnio coraz mniej mam mleka i martwię się co będzie dalej, bo planowałam karmić małą do 8 miesiąca... A tu... Może nawet do drugiego nie wyrobię :zawstydzona/y: Dopiero po całej nocy jak piersi się napełnią to mała się tym najada. I po moim mleku nie ulewa w ogóle, a po NAN ulewa i to bardzo.
ja polecam ci ta herbatke Bobosklep.pl - sklep dla dzieci, zabawki, artykuły dla dzieci, wózki dziecięce, zabawki dla dzieci... u mnie podzialala blyskawicznie jak nie mialam pokarmu, jeszcze polecam karmi i lampke czrwonego wina

Kasiiula jesli sciagasz pokarm i nie wkladasz do lodowki to w ciagu 12 godz mozesz go podac dziecku i to w temp pokojowej bez podgrzewania. A taki z lodowki czy zamrazalki to w cieplej wodzie

Herbatki nie pomoga jak bedziesz robic takie nocne przerwy. Poki co musisz dokarmiac, ale w miedzy czasie musisz pobudzic laktacje sciagajac mleko co 3-4 godz. Ja musialam sciagac cale pierwsze 2 tyg. jak mala byla w szpitalu, najpierw do strzykawki, po 1 ml heh zaczynalam, potem coraz wiecej i wiecej szlo. Sciagaj mleko tyle ile masz co 3-4 godz. i zobaczysz ze po kilku dniach bedzie go wiecej i wiecej, karm swoim ile go bedzie i w razie potrzeby dodawaj sztuczne. Szkoda pokarmu zeby zanikl...

Ja z kolei kupilam awaryjnie puszke w razie kryzysu, na czarna godzine, bo mleka juz ledwo starcza z jednej piersi i czasem musze podac druga razem, jak cos to tez zaczne sciagac, ale boje sie za bardzo pobudzic bo juz raz mialam piersi jak banie, obolale i przepelnione, probuje wiec utrzymac tylko optymala ilosc mleka zeby starczylo, ale zeby nie trzeba bylo sciagac.

Ja tez mam wrazenie, ze mi pokarm zanika, ale narazie maly przybiera ksiazkowo-tak akurat, wiec chyba ok. Ale jak musialam wyjsc z domu i chcialam sciagnac mleko, to z obu piersi sciagnelam raptem tylko 30ml!!! I Alanek bardzo krotko je. Kiedys jadl po 45minut, po o 3tygodniach 10-15 minut, a teraz jak je rytmicznie to je 5 minut i zasypia...Po tem spi roznie, 1, 2 czasem 3 godzinki...

ja w wwekand mam zjazd wiec dzis pierwszy raz sciagnelam pokarm, al ja zrobiłam tk: najpierw prawa piers 7 minut póxniej lewa tez 7 minut, nastepnie powrót do prawej na 5 minut, później znowu lewa 5 minut i następnie to samo przez 3 minuty! Sciągnęłm na 1 porcję karmienia-120 ml.
ja wczoraj sciagalam po 10 minut raz z jednej raz z drugiej
a maly i tak zjadl 60 niecale i juz nie chcial zasnal z butla w buzi
moje piersi po wczorajszym sciaganiu sa miekkie jakby puste byly :/ nie wiem czemu eh

Herbatki nie pomoga jak bedziesz robic takie nocne przerwy. Poki co musisz dokarmiac, ale w miedzy czasie musisz pobudzic laktacje sciagajac mleko co 3-4 godz. Ja musialam sciagac cale pierwsze 2 tyg. jak mala byla w szpitalu, najpierw do strzykawki, po 1 ml heh zaczynalam, potem coraz wiecej i wiecej szlo. Sciagaj mleko tyle ile masz co 3-4 godz. i zobaczysz ze po kilku dniach bedzie go wiecej i wiecej, karm swoim ile go bedzie i w razie potrzeby dodawaj sztuczne. Szkoda pokarmu zeby zanikl...

Ja z kolei kupilam awaryjnie puszke w razie kryzysu, na czarna godzine, bo mleka juz ledwo starcza z jednej piersi i czasem musze podac druga razem, jak cos to tez zaczne sciagac, ale boje sie za bardzo pobudzic bo juz raz mialam piersi jak banie, obolale i przepelnione, probuje wiec utrzymac tylko optymala ilosc mleka zeby starczylo, ale zeby nie trzeba bylo sciagac.
ja podaje obie piersi przy każdym karmieniu czy tak nie powinno być??
a może zmień mleko ja starszą córę karmiłam BEBILONEM AR bo też ulewała i było ok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wczoraj pierwszy raz ściągnęłam pokarm i dzisiaj jest go jakby więcej. Pobudziłam trochę laktacę, ale strasznie mnie piersi is sutki bolą i jak karmiłam małą, to bolało :zawstydzona/y:

kurcze dziewczyny wiecie co jak tak sobie was czytam to nie przypuszczalam,ze tyle z nas bedzie mialo tyle roznych problemow z karieniem itp....tak sie wydawalo, ze to takie naturalne i w ogole i wiadomo czasem sa jakies problemy ale ja tu widze, ze rzadko ktora, ktora w ogole jeszcze karmi nie ma z tym problemow....w kazdym razie podziwiam wszystkie za wytrwalosc....:tak:

reklama
Do góry