reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Karmienie piersia

Ja dostałam taką własnie hippa od siostry.Ale jest info że trzeba skonsultowac z lekarzem picie przez maluszka.Podajecie dzieciom takie herbatki na własną rekę??jak to jest??

Na próbę zrobiłam sobie do picia:-)ciekawe czy dobra...

Bo jak sie karmi piersia to nie jest potrzebne dopajanie malenstwa; przez kilka pierwszych chwil mleko zaspokaja pragnienie, a dopiero pozniej glod. Co innego jak sie karmi modyfikowanym, ktore przez caly okres karmienia ma ten sam, tresciwy sklad. Ale mysle ze koperkowa podawana dzidzi nie zaszkodzi a jedynie pomoze na brzuszek, tak jak mowi mama Anadri :tak:

reklama
Dziewczyny, a co ile wasze Maleństwa ciągną cyca??? Bo moja mała potrafi nawet co godzinę :-( Już nie mam siły!!!!!! Ona się chyba w ogóle nie najada :-( Czy wiecie jak to poznać? Ciągnie prawie godzinę, a za godzinę znowu głodne:-( Chyba coś źle robię...

Dziewczyny, a co ile wasze Maleństwa ciągną cyca??? Bo moja mała potrafi nawet co godzinę :-( Już nie mam siły!!!!!! Ona się chyba w ogóle nie najada :-( Czy wiecie jak to poznać? Ciągnie prawie godzinę, a za godzinę znowu głodne:-( Chyba coś źle robię...
Chyba nie ma reguły...
Ale to czuc jak dziecko ssie i połyka mleko.Zwróc na to uwagę słychac powinno byc jak przełyka.

Ściągnij mleko do butli :-)
Ja chyba zupełnie przestawię się na butlę (mleko własnej produkcji ;-)). Widzę ile Młoda wypija i wiem, że pije do upadłego, a jak daję prosto z cyca, to nie dość, że boli, trwa pół godziny, to nie jestem pewna czy wypiła wystarczającą ilość.

Ściągnij mleko do butli :-)
Ja chyba zupełnie przestawię się na butlę (mleko własnej produkcji ;-)). Widzę ile Młoda wypija i wiem, że pije do upadłego, a jak daję prosto z cyca, to nie dość, że boli, trwa pół godziny, to nie jestem pewna czy wypiła wystarczającą ilość.

Skoro potem spi lub jest spokojna to wypila wystarczajaco :tak:

Moj jak jest naprawde glodny to ciagnie mocno przez 10-15minut, ale karmienie zwykle trwa ok 45minut. Czasem 2x45 minut z przerwa na drzemke 15minut...
Mleko z buzi nie wycieka...
Tez zastanawiam sie, czy sie najada, czy mam duzo pokarmu, tybardziej ze z piewrszym synkiem nie mialam...Ale chyba jest ok, skoro spi po 2-3godzinki...A moze przysypia aby glodu nie czuc??? Dopiero po piwreszej wizycie u pediatry jak zobacze ze przbiera ok to bede spokojna.
I nie chwyta tak jakpowinien brodawki, raczej samego sutka...niezaeznie jakbym go przykladala, zawsze sie poprawi...

reklama
Tez zastanawiam sie, czy sie najada, czy mam duzo pokarmu, tybardziej ze z piewrszym synkiem nie mialam...Ale chyba jest ok, skoro spi po 2-3godzinki...A moze przysypia aby glodu nie czuc??? Dopiero po piwreszej wizycie u pediatry jak zobacze ze przbiera ok to bede spokojna.
I nie chwyta tak jakpowinien brodawki, raczej samego sutka...niezaeznie jakbym go przykladala, zawsze sie poprawi...

nie słyszałąm jeszcze, żeby dzidziuś spał, żeby głodu nie czuć ;-) z głodu raczej wrzeszczą :cool2: Twoj synek na pewno się najada, skoro potem tak łądnie śpi :-)
Moj aGaja też próbuje się poprawiac, ale już coraz rzadziej, bo jak ma w buzi samego sutka, to jej zabieram :-p coraz szybciej załapuje o co mi chodzi :cool2:

Do góry