reklama
W
wyjatkowaonaa
Gość
ja daje małemu bebiko 1.
dostawał je w szpitalu i mu smakuje do dziś.
od 3 tyg dokarmialam go sztucznym bo miałam mało mleka.
Bebiko jak za mocno potrzasniesz to sie pieni straaasznie.Nie zauwazyłam wad w tym mleku.U mojej siostry bebiko 1 nie przeszło bo dzecko mialo sucha skóre ale za to bebilon pepti był strzałem w dziesiatke....
musisz sprawdzic czy dziecku zasmakuje.
dostawał je w szpitalu i mu smakuje do dziś.
od 3 tyg dokarmialam go sztucznym bo miałam mało mleka.
Bebiko jak za mocno potrzasniesz to sie pieni straaasznie.Nie zauwazyłam wad w tym mleku.U mojej siostry bebiko 1 nie przeszło bo dzecko mialo sucha skóre ale za to bebilon pepti był strzałem w dziesiatke....
musisz sprawdzic czy dziecku zasmakuje.
mamulica
Fanka BB :)
Mój Kuba je zwykły bebilon. Wcześniej mieliśmy nan activ, ale Kuba nim pluł bo mu nie smakowało. A z bebilonu jesteśmy bardzo zadowoleni.
neferetete
Ja tez uzywam bebiko ale wresje HA, dla alergików (tak na wszelki wypadek). Bebikiem również mała była dokarmianaw szpitalu i nie chciałam tego zmieniać. Wprawdzie na dobe mała wypija tylko w sumie ok 150 ml, reszte dostaje z piersi, ale nie zauważyłam nic negatywnego po tym mleku. A dlaczego lekarka kazała ci to mleko w ogole zmienić? Wprawdzie należy do tych "tańszych" ale czy to znaczy ze jest gorsze?
W
wyjatkowaonaa
Gość
Bo on jak polacjąc coś to wszystko co najdroższe.. 
Już to zauważyłam.Pediatra na 1 wizycie gadała tylko o PIENIĄDZACH.
Ile to kosztuje ile tamto , ze szczepić trzeba skojarzonymi i juz mi "cennik" podała
Mnie sie zapytali jakie daje to im powiedzialam.Mojemu małemu pojawiły sie krostki na buzi i szyjce drobne ale chyba nie od bebiko 1 . Jeśli małemu smakuje to po co zmieniać...

Już to zauważyłam.Pediatra na 1 wizycie gadała tylko o PIENIĄDZACH.
Ile to kosztuje ile tamto , ze szczepić trzeba skojarzonymi i juz mi "cennik" podała

Mnie sie zapytali jakie daje to im powiedzialam.Mojemu małemu pojawiły sie krostki na buzi i szyjce drobne ale chyba nie od bebiko 1 . Jeśli małemu smakuje to po co zmieniać...
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
U mojego synka też pojawiły się krostki na buzi i szyjce chyba każdy niemowlak to przechodzi, ja podejrzewam, że to od mleka podaję mu Bebilon Comfort, gdybym poszła do pediatry pewnie powiedziałby, że to od mleka i kazał zmienić, pewnie niebawem go przywołam. Sama zrezygnowałam z mleka i wsyztskiego co z nim związane. Jak tak się dowiadywałam od doświadczonych mam ich dzieci też miały krostki, one zmieniały mleko na hipoalergiczne i same też mleka niet a krostki były i tak, a w późniejszym wieku dziecko nie było alergikiem. Dla pediatrów najlepiej jest jak zauważą krostki mówić, że to skaza białkowa, dermatolodzy natomiast już tak restrykcyjnie do tego nie podchodzą. Przykład mojej koleżanki: dziecko całe wysypane, lekarz kazał zero nabiału, ona męczyła się o chlebie i wodzie a gdy pojechała do dermatolog kazała jej jeść mleko itd. Samo przeszło.
neferetete
No właśnie, jak to jest z tym jedzieniem przy karmieniu piersią? Przyznam się, że jem praktycznie wszystko. Bez cytrusów i orzechów, ale nawet kawałek czekolady zdażyło mi się zjeść i nic małej nie było, żadnych nawet drobnych krostek czy problemów z brzuszkiem. Czy alergia może wyjśc po dłuższym czasie, czy raczej moge być spokojna i moge jeść od czasu do czasu np. wspomnianą czekoladę?
A dlaczego lekarka kazała ci to mleko w ogole zmienić? Wprawdzie należy do tych "tańszych" ale czy to znaczy ze jest gorsze?
Powiedziala ze jezeli karmie tylko butelka(bo wczesniej tylko dokarmialam) to bebilon jest najbardziej zblizone do mleka matki. Wlasnie nie wiem czy polecila go ze wzgledu na wyzsza cene czy faktycznie jest lepsze :-( Bo jesli mam placic wiecej a bebiko jest takie samo to po co przeplacac. Lepiej cos malej za roznice w cenie kupic ;-)
R
rouż
Gość
My starszego synka dokarmialismy mlekiem NAN HA, bo jak dluzej byl na zwyklym to skora mu sie luszczyla i dostawal zoltych lusek. Od HA nie. Ja jadlam nabial. Jak mial ok 2 lat chcialam przejsc na krowie mleko do kszek, ale po 2 tyg dostal skazy na policzkach. Mleka krowiego nie dostaje, ale ja np danio i jest ok.
Co do czekolady...wlasnie w zeszlym i tym tygodniu pozwolilam sobie codziennie po 3kostki i maly jest wysypany, ma luski i mial cos jak kolki ale z miekkim brzusiem i gazowal strasznie. Teraz odstawilam czekolade od 2 dni i czekam na rezultaty, czy to od tego...
Co do czekolady...wlasnie w zeszlym i tym tygodniu pozwolilam sobie codziennie po 3kostki i maly jest wysypany, ma luski i mial cos jak kolki ale z miekkim brzusiem i gazowal strasznie. Teraz odstawilam czekolade od 2 dni i czekam na rezultaty, czy to od tego...
reklama
Mój Kuba je zwykły bebilon. Wcześniej mieliśmy nan activ, ale Kuba nim pluł bo mu nie smakowało. A z bebilonu jesteśmy bardzo zadowoleni.
Ja chcę przejść z Bebilonu AR (dla ulewających dzieci) na zwykły Bebilon.
Ten AR kosztuje 28 zł :-( a zwykły chyba 18 zł.
Karmię tylko butlą, więc taka puszka wystarcza na 3 dni :-(
Nie stać nas na takie szaleństwo z tym mlekiem, przy wszystkich innych kosztach.
A pediatra narazie nam nie pozwoliła zmieniać i za przykład niby na pocieszenie mi podała mleko Enfamil, ze ono to dopiero jest drogie.
Ale co mnie obchodzi Enfamil!
Posłuchałam jej i do 12 stycznia az mała skończy 2 miesiące pojedziemy jeszcze na tym mleku AR, a potem kupię zwykły Bebilon i zobaczymy jak mała będzie reagowac.
Chcę spróbowac tym bardziej, że ona już nie ulewa.
A ulewała głównie zmojej winy, bo jak zrobiła kupę w czasie jedzenia, to po jedzeniu jej zmieniałam pieluchę i wtedy haft.
Podziel się: