reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

Jabłuszko z Gerbera też u nas nie bardzo chociaż mały jadł, ale nie widziałam entuzjazmu u niego i nie dawałam więcej. Bobovity jest słodsze, ale nie mogę go nigdzie znaleźć i wiem tylko bo sama smakowałam a mały jeszcze nie jadł.
Jest bardzo wiele kombinacji z jabłuszkiem i marchewką, gdzie w jednych jest przewaga marchewki a w innych jabłuszka. Nam smakowała marchewka z Hippa - pyszna. Z Gerbera była jakaś mączna i papkowata.

reklama
to rzeba robić następne wtedy... dla odmlodzenia;-)

Hahaha, no tak, to mowi doswiadczona mama:)

dzis u nas jabłuszka ciąg dalszy...:-(oj nie lubi mój synio jabłuszka, nie lubi :-(
soczek jablkowy tez nie wszedł.
A. mowi zeby olac to jablko i dac mu jutro marchewkę ale ja sama nie wiem, bo raz, ze dziekco potrzebuje czasu żeby sie do czegoś przyzwyczaić a dwa, ze na początku to raczej trzeba powoli wprowadzać ale z drugiej strony krzywi się, brzydzi to moze go dalej nie nakłaniać... jak myślicie?

Ja bym dala marcheweczke, jesli nie chce, a potem np. jablko z marcheweka:) Ja dawalam zmiksowane jablko gotowane, smakowalo jej. Na poczatku wszystko smakowalo, a od kilku dni kryzys, nic nie chce jesc. Probowalam dac kurczaczka, ale ja od razu odrzucilo, przedwczoraj i wczoraj, dzis wiec sama papke warzywna dam znowu... no i martwie sie, bo jak tak dalej pojdzie (wprowadzamy od 3 tyg.) to ona bedzie jadla samego cyca i moze bede musiala zrezygnowac, zeby uczyla sie jesc i pic. Dodam, ze pic tez nie chce wcale....A chce ja nauczyc z niekapka, w nocy moglabym jej dac zamiast cyca troszke wody. Jak nauczyc dziecko pic???

...Ja bym dala marcheweczke, jesli nie chce, a potem np. jablko z marcheweka:) Ja dawalam zmiksowane jablko gotowane, smakowalo jej. Na poczatku wszystko smakowalo, a od kilku dni kryzys, nic nie chce jesc. Probowalam dac kurczaczka, ale ja od razu odrzucilo, przedwczoraj i wczoraj, dzis wiec sama papke warzywna dam znowu... no i martwie sie, bo jak tak dalej pojdzie (wprowadzamy od 3 tyg.) to ona bedzie jadla samego cyca i moze bede musiala zrezygnowac, zeby uczyla sie jesc i pic. Dodam, ze pic tez nie chce wcale....A chce ja nauczyc z niekapka, w nocy moglabym jej dac zamiast cyca troszke wody. Jak nauczyc dziecko pic???

Stopniowo, stopniowo, trzeba byc cierpliwym, to co nie smakowalo 30 min temu teraz moze byc mniammmm, no i u nas musi byc cieplutkie picie
U nas przełom z dobre 70 ml herbatki oczywiscie jabłkowo-melisowej :)))))

Stopniowo, stopniowo, trzeba byc cierpliwym, to co nie smakowalo 30 min temu teraz moze byc mniammmm, no i u nas musi byc cieplutkie picie
U nas przełom z dobre 70 ml herbatki oczywiscie jabłkowo-melisowej :)))))

A dajesz z niekapka czy butelki? I od ilu ml zaczelas?

kilolek proboj roznych firm, u nas jablko gerbera nie podchodzi a mniam jest bobovity, a mam jeszcze hipa. Na razie u nas sama kaszka, jablko i sok jablkowy i wczoraj 50ml bobofrutu oczywiscie jablkowego. Kupa byla w sobote po 8 dniach, ale niestety po czopku. Wielka jak ..... i smierdzaca, a teraz od soboty znowu nic :-:)-:)-(, czekam ze sloikiem pt. "marchewka i jablko" bo chce zeby sobie na razie poradzil z tym co je. No chyba ze moj synus nic innego nie bedzie jadl tylko te swoje jabluszka
no jakoś nie pomyślałam o innych firmach. Jak kupowąłam to od razu chciałam bobovity ale nie było u nas, więc wzięłam tego hippa, ale muszę poszukać w takim razie.

Hahaha, no tak, to mowi doswiadczona mama:)

Ja bym dala marcheweczke, jesli nie chce, a potem np. jablko z marcheweka:) Ja dawalam zmiksowane jablko gotowane, smakowalo jej. Na poczatku wszystko smakowalo, a od kilku dni kryzys, nic nie chce jesc. Probowalam dac kurczaczka, ale ja od razu odrzucilo, przedwczoraj i wczoraj, dzis wiec sama papke warzywna dam znowu... no i martwie sie, bo jak tak dalej pojdzie (wprowadzamy od 3 tyg.) to ona bedzie jadla samego cyca i moze bede musiala zrezygnowac, zeby uczyla sie jesc i pic. Dodam, ze pic tez nie chce wcale....A chce ja nauczyc z niekapka, w nocy moglabym jej dac zamiast cyca troszke wody. Jak nauczyc dziecko pic???
a tego to ja nie wiem, bo od kilku miesięcy próbuje i nadal nic...

ja tak wtrącę.. oja mała lubi tą herbatkę jabłkowo melisową
i pije ją różnie raz z butelki a raz z niekapka..
ale z niekapka woli pić kaszkę :tak:

U nas zasmakował nektar przecierowy Bobovity "jabłko z marchewką" pyszne, sam sok jabłkowy różnych firmy nie bardzo 10 ml może wypijał , nawet Herbatka & Sok Hippa był taki sobie, a tego wypił z 60 ml i pewnie jakbym dała więcej też dałby radę. Staram się nie dawac soków, tylko raz dziennie albo raz na parę dni. Wczoraj i dziś próbowałam dać zupkę ze świerzych warzyw Bobovity a fujjjjjjjjjjjj, nawet jak mu zmieszałam ze smakowitą dynią z hippa nie chciał zjeść. Tatuś dokonczył słoiczek ale minę miał nietęgą ;D
Kurczę zrobiłabym swoją zupkę tylko pietruszki z pola mi brak :-(

Ostatnia edycja:
A dajesz z niekapka czy butelki? I od ilu ml zaczelas?

ja daje z butelki, mam niekapki dwa nowe ale jeszcze zapakowane stoja sobie. Kiedys maly pił mi wode z butelik ale teraz jest blllleeee. Z piciem to nie mozna sie poddawac, co jakis czas probowac. Jak widze ze maly ma suche usta np po namietnym jedzeniu pieluchy lub pluszakow wtedy daje butelke i najczesciej wtedy ma ochote sobie popic

reklama
Do góry