_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
mycha koncentratu nie radzę używać dla niemowląt... chyba że masz własnej roboty
lepiej przecier pomidorowy(to co innego) lub sparzone i zblendowane pomidorki
no i tak troszkę pietruszki , marcheweczka,por no i pierś możesz dać , tylkko najlepiej wygotuj ją w oddzielnym garnku , później pokrój czy tm pomiel i dodaj do zupki
z ogórkową tak samo ,
a brzuszek nie powinien boleć , na pczątku daj troszkę , żeby sprawdzić reakcję brzuszka na ogórasy
ale tak jak pisąłam wcześńiej Vi wcinała same ogórki (nie z zupy) kiszone i nic ją po nich nie bolało :-)
a tak z ciekawostek.. znalazłam od kiedy można kasze podawać no i ponoć od 10 msc :-)
[TABLE="width: 90%, align: center"]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]5 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"]marchew[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]6 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] ziemniaki, korzeń pietruszki, liście koperku, dynia, ryż[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]7 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, fasolka, groszek, kabaczek,
kalafior, kalarepka, pomidory, por, szparagi, szpinak, soczewica[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]10 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] papryka, sałata, szczypiorek, kasze[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]13 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] czosnek, kapusta, kukurydza, ogórki[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
lepiej przecier pomidorowy(to co innego) lub sparzone i zblendowane pomidorki

no i tak troszkę pietruszki , marcheweczka,por no i pierś możesz dać , tylkko najlepiej wygotuj ją w oddzielnym garnku , później pokrój czy tm pomiel i dodaj do zupki
z ogórkową tak samo ,
a brzuszek nie powinien boleć , na pczątku daj troszkę , żeby sprawdzić reakcję brzuszka na ogórasy
ale tak jak pisąłam wcześńiej Vi wcinała same ogórki (nie z zupy) kiszone i nic ją po nich nie bolało :-)
a tak z ciekawostek.. znalazłam od kiedy można kasze podawać no i ponoć od 10 msc :-)
[TABLE="width: 90%, align: center"]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]5 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"]marchew[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]6 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] ziemniaki, korzeń pietruszki, liście koperku, dynia, ryż[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]7 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] bakłażan, brokuły, brukselka, buraki, cukinia, fasolka, groszek, kabaczek,
kalafior, kalarepka, pomidory, por, szparagi, szpinak, soczewica[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]10 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] papryka, sałata, szczypiorek, kasze[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F0F0FF"]13 miesiąc[/TD]
[TD="bgcolor: #FFEAFF"] czosnek, kapusta, kukurydza, ogórki[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ostatnia edycja: