reklama

Karmienie

po ciąży to raczej waga nie spada a z karmieniem to może źle dziecko było przystawiane do piersi ale nie jestem pewna dlaczego mały nie łapał piersi. Moi chłopacy to od razu chciały ciągnąć pierś tylko mała miała problem bo na początku też nie mogła ale później się nauczyła i ja nie odciągałam pokarmu

reklama
A rytuały wprowadzasz.. Ustabilizowałaś jej pory karmienia. Ja jak juz dzieci miały 2-3 miechy to po 17 robilam wszystko zeby NIE spaly dostarczałam im wtedy najwięcej bodźców.. Zabawy podłogowe lezaly na brzuszku zabawiałam zabawkami o 18.30 była kapiel troche sie ciapkaly później jedzenie i spanie. I tak codziennie. Bez problemów zasypiają do dzis. Do dzis pilnuje rytuałów i z żadnym nie mam problemów.. Odejmuj jej drzemki dziennie .. Moje dzieci żadne z piersi nie pily bo mam wadę anatomiczna sutków i dlatego z obu odciągałam pokarm laktatorem.. Poprostu nie dalo sie ich karmić.

Wiesz no u mnie sie to sprawdza. W dzień tak nie pilnowalam aż bardzo godzin drzemek jak właśnie tego czasu po 17.. Teraz mala ma 10 mies. I spi tylko raz dziennie o 11 czasem śpi godzinę czasem 3 ale nie dluzej.. O 17 je podwieczorek a od 18 rozbieram ja do golaska i bawimy sie łóżku do 19 pozniej kapiel tez się ciapka jakies 15 min i ubieram daje kaszke i o 19. 30 juz śpi do 24 mleko i śp do rana..

Moja teraz pije bebilon pepti bo innego nie tolerowana były wymioty i biegunki po mleku zwykłym. Testowałam zwykly bebilin bebiko gerber nan i enfamil. I nie wiem jakim cudem ale tych mlek nie tolerowala ale mleko krowie i jego przetwory normalnie trawi. Nawet pediatra sie dziwi ze takie cos może być..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry