Dusia08
Marzec '08
A my od paru dni jestesmy na zwyklym mleku od krowy. I jak narazie nic Michalkowi nie jest.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Tort to zwykły biszkopt przełożony bitą śmietaną i owocami, a masa cukrowa to ta Wielkie Żarcie - Biała Masa CukrowaKra - dawaj nam tu przepisy na takie cudowne torty! (Mnie najbardziej interesuje ta masa cukrowa, co by przykryć moje eksperymenty, hahaahahaahhahah)![]()
Ja napewno nie będę do 3 roku życia podawać modyfikowanego, bo niby czym się różnią dzieci u Was od naszych;-)

..,bo Alex uwielbia tory i pociągi..więc na lipiec..to będzie to!..o ile uda mi się cos takiego wogle robić

bo mam figurkę z masy cukrowej (jeszcze z chrztu)która jest twarda jak kamień ale podejrzwam ze innym jest skład;-)
:-)
Natomiast przed nałożeniem masy na tort musisz go pokryć jakąś masą na maśle lub samym masłem utartym z cukrem pudrem, bo wtedy ta cukrowa się "trzyma" i jest elastyczna, więc brzeszczot możesz w piwnicy zostawić;-) Zresztą ten podkład jest konieczny, bo bita śmietana i owoce rozpuszczają masę cukrową

Warto poczytać więcej w tym linku, bo mają babeczki fajne pomysły i dobre rady
A z tym geniuszem to duuuuża przesada

to dopiero moje pierwsze próby;-)
Ja już właśnie dostałam zamówienie na tort na komunię
ja jestem z lekka zółtodziób w sprawach ciastowych i w zasadzie nigdy nie miałam pociagu ale zawsze uważałam zę to dlatego ze nie mam motywacji... u nas w domu nie je się dużo cisata to i nie było na czym trenowac
ale torta Roczniakowi zrobię, a co!w tortach dobr ajest moja mama to ja poprosze o upieczenie biszkopta;-)
:-)