reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mam taki mały problem.. w dniu @ [ przyszła 1 -2 dni wcześniej ] temp. spadła mi z 37 na 36,8. Ale ta temp. nadal się utrzymuję, wczoraj było 37 znowu. Normalnie w 1 fazie cyklu mam 36,4 ..
@ miałam chyba normalną, 1 dniowe mocne krwawienie 1 dniowe słabe a ostatniego, 3 dnia plamienia. Tylko jak zawsze mam skrzepy to przy tej @ nie mialam :( Bóle podbrzusza i krzyża na @ przeszły i po znowu się pojawiły [ chyba ze to wina tak szybko zbliżającej się owulacji ].
Do tego muszę przyznać, nie najlepiej się czuję.. straszne mdłości, zawroty głowy etc.. no i ta temp. Od dnia @ biore już wiesiołek później castagnus, czy on powoduję, że bolą piersi? myślałam, że po @ przestaną a zaczęły jeszcze bardziej.. tłumacze sobie, że to jego skutek uboczny. W ciąże raczej nie wierze, ale czy to może być znowu jakaś infekcja czy co?? Dzisiaj miałam mieć wizyte u lekarza ale została przełożona na następny tydzień. Czy któraś miała coś takiego przy braniu tego specyfiku? Jak już mówiłam, nie wiem czy zwalać to na niego czy na jakąś infekcję.

Z tego co się orientuje castagnus powoduje zmniejszenie bolesności piersi.
Na wszelki wypadek zrób test bo nigdy nic nie wiadomo,bo taka @ to może być tylko plamienie. Takich przypadków było już całkiem sporo a takich leków lepiej w ciąży nie brać.

reklama
Hmmm a moze to jednak fasolka..... Moja ciocia miała przez 3 mc niby normalny okres a sie okazało ze ciąża.... Zrób badania i do lekarza moze lepiej niż testować bez jego wiedzy....żeby sobie nie zaszkodzic i kto wie moze ..... Malukiej fasoleccze życze oby jak najlepiej
co do tych "wspomagaczy" nie brałam tego i chyba nie bede.. Wiec nie wiem jakie sa odczucia po nich
idz do lekarza i juz bedzie najlepiej lub betke...bedzie dobrze zobaczysz musi

Dziewczyny, może pomyślicie, że głupia jestem, ale w ciąże nie wierze mając @.. choć i moja mama starając się o mnie miała 3 miesiące i nie wiedziała, że juz jestem :D Lekarza mam dopiero za tydzień a betki w uk nie zrobie, zostaję tylko test.. choć dla mnie to głupie robić go po @.. cóż taka jestem.. ale oczywiście, jak nic się nie poprawi w ciągu jakis 2 dni to zatestuje. Póki co odstawie wszystkie wspomagacze.

Infekcje mogą powodować plamienie ale jeżeli u Ciebie wystąpiło w okolicy @ to wątpie żeby o to chodziło.
Co do bolesności piersi i ogólnego zmęczenia to infekcja raczej też nie ma nic do tego. Mogą to być lekkie zachwiania hormonalne lub ciążą i tej 2 życzę

A jakie masz normalne @???

Ostatnia edycja:
Mi się zdaję, że i tak zbyt mocny spadek temp. był..
Co do normalnej @ to właśnie ciężko to określić. W marcu dostałam 1 po zastrzyku hormonalnym. Od razu miałam zrobione badania hormonalne i wyszły już w porządku. @ wtedy była dość silna przed łącznie 6 dni, ale to pewnie reakcja organizmu po tak długim wstrzymaniu @. Na następny cykl, gdy mieliśmy rozpocząć starania miałam zapalenie przydatków, więc @ przyszła z 10 dniowym opóźnieniem, póki się nie wyleczyłam. Po tym robiona cytologia i wszystko wyszło dobrze. @ rownież wtedy była silna. No i co najgorsze, w zeszłym cyklu, gdy juz myśleliśmy, że nastał spokój i można rozpocząć starania, przypałętał się grzybek i plamiłam po @ dość długo..
Zawsze przy @ mam dużo skrzepów i silne bóle krzyża i brzucha. A teraz nic :(
Ciąże wykluczam dlatego, iż przez te plamienia w zeszłym cyklu, nie przytulaliśmy się do czasu, aż nie wyzdrowiałam więc przegapiliśmy owulacje :D

Mi się zdaję, że i tak zbyt mocny spadek temp. był..
Co do normalnej @ to właśnie ciężko to określić. W marcu dostałam 1 po zastrzyku hormonalnym. Od razu miałam zrobione badania hormonalne i wyszły już w porządku. @ wtedy była dość silna przed łącznie 6 dni, ale to pewnie reakcja organizmu po tak długim wstrzymaniu @. Na następny cykl, gdy mieliśmy rozpocząć starania miałam zapalenie przydatków, więc @ przyszła z 10 dniowym opóźnieniem, póki się nie wyleczyłam. Po tym robiona cytologia i wszystko wyszło dobrze. @ rownież wtedy była silna. No i co najgorsze, w zeszłym cyklu, gdy juz myśleliśmy, że nastał spokój i można rozpocząć starania, przypałętał się grzybek i plamiłam po @ dość długo..
Zawsze przy @ mam dużo skrzepów i silne bóle krzyża i brzucha. A teraz nic :(
Ciąże wykluczam dlatego, iż przez te plamienia w zeszłym cyklu, nie przytulaliśmy się do czasu, aż nie wyzdrowiałam więc przegapiliśmy owulacje :D

W takim razie może pora do gina zajżeć.
Moja beta negatywna:(
A na pocieszenie usłyszałam że prawdopodobnie czeka mnie łyżeczkowanie bo endo za grube...

Kurcze............ Szkoda.. A już myślałam ze bedzie mała ....fasolka ja juz sie zdecydowałam ze jutro ide tylko ja nie bede miała tak szybko wyniku....3maj się bedzie wszytsko w porządku! Zobaczysz jeszcze zafasolkujemy!!! Musimy przecież do tego jesteśmy stworzone !!!!! Cmoki

Poziomki bardzo mi przykro, ale jak juz kiedys pisałam, masz fajnego gina i przynajmniej się Tobą interesuję, na pewno Ci pomoże.
W uk nie ma ginekologów ;p musze wymęczyć tydzień i dopiero będę w klinice u lekarza to od razu mnie sprawdzą.
Z tego co poczytywałam na necie o castagnusie, to on powoduje takie skutki uboczne a może i zablokować owulkę. Najpewniej odstawie to jeszcze na ten cykl, w przyszły poniedziałek wymęcze badania kolejna na co się da i jak przyjdzie kolejna @ oraz coś bedzie nie tak, to wtedy wezmę.

W takim razie może pora do gina zajżeć.
Moja beta negatywna:(
A na pocieszenie usłyszałam że prawdopodobnie czeka mnie łyżeczkowanie bo endo za grube...
:-:)-:)-:)-:)-:)-( strasznie szkoda:-:)-:)-( a po tym łyżeczkowniu musisz jakoś odczekać ze starnkami? no to nic dziewczyny staramy się dalej... tyle że ja już jakoś tak... nie wiem... chyba zbyt niecierpliwa jestem :crazy:

reklama
Poziomki bardzo mi przykro, ale jak juz kiedys pisałam, masz fajnego gina i przynajmniej się Tobą interesuję, na pewno Ci pomoże.
W uk nie ma ginekologów ;p musze wymęczyć tydzień i dopiero będę w klinice u lekarza to od razu mnie sprawdzą.
Z tego co poczytywałam na necie o castagnusie, to on powoduje takie skutki uboczne a może i zablokować owulkę. Najpewniej odstawie to jeszcze na ten cykl, w przyszły poniedziałek wymęcze badania kolejna na co się da i jak przyjdzie kolejna @ oraz coś bedzie nie tak, to wtedy wezmę.

Orientujesz się jak to jest z prolaktyną?? Mój gin twierdzi że jak jest jej za dużo to się plami przed@ ,a ja myślałam że jest na odwrót ????

Do góry