Drogie mamy, czy któraś z was stosuje simeticone albo wodę koperkową u swojego niemowlaka? Moja córka bardzo często ma gazy, nawet jak jej sie odbije, i dlatego tez często płacze. Zaczęłam podawać infacol( simeticone) i mam pytanko, jak długo trzeba czekać na poprawę. Czy woda koperkowa ma podobne działanie, czy efekt jest od razy po zażyciu ? Nie bardzo widzę, żeby simeticone działał
wg np. niemieckiej tak. Ja to robiłam na własną odpowiedzialność, ale przecież niemieckie dzieci nie są inne niż polskie a skład leku ten sam...
I nóżki do góry - tzn jak mały sie pręzył leżąc na pleckach to po prostu podnosiłam nózki za łydki ( zgiete w kolankach) ciut do góry 0- tak na wysokośc poprzecznego wymiaru dłoni i szył bąki. tez ciepła kapiel i masazyk pomagał. Ale bobotik uwolnił małego od męk. Potem zredukowliśmy dawkę do 2x dziennie bo jadł juz inaczej i budziły go bąki po nocnym bobotiku- także trzeba miec wyczucie i obserwowac swoje dziecko. Herbatka albo nie działała albo nie smakowała...juz nie pamietam. Uważaj na nie bo czesto sa z dodatkiem cukru co może powodowac własnie wzdęcia..