reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

żużaczek wrócił ;)

Minia, odnosnie gronkowca - zalezy gdzie sie umiejscowi. bogucha miał w przewodzie pokarmowym i objawiało sie to jak zatrucie: silne bole brzuszka, kupki prawie z samego sluzu i z krwią. Ale gronkowiec moze byc tez w uchu, oku, gardle i wtedy wyglada to jak ostry stan zapalny danego narzadu. Jak takie zapalenia powtarzaja sie czesto, to robi sie wymaz na obecnośc gronkowca - z kupki tez i jest jasnośc.

reklama
Betti nie zacichła ;) . Czasem zaglądam do Was, chociaż częściej na kwietniówkach udzielam się. No cóż trochę problemów mam, na szczęście nie z dziećmi. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

A to zdjęcia naszego domku:

zmianarozmiaru051203328au.jpg

zmianarozmiaru051203262ud.jpg

i moi starsi faceci na rusztowaniu
zmianarozmiaru051203201gi.jpg

ewan ten domek wyrósl tak od maja... jak widzisz całkiem szybko nam idzie :laugh:
Asiołku juz się nie moge doczekac przeprowadzki... strasznie ciasno mi w tym mieszkaniu. Chciała ym już miec tak luksusowo jak TY ;D
Teraz kupujemy okna, moze do świat wstawią??

Mikołajkowe zyczonka dla Waszych maluszków!!

Zuzaczku ja tez rano wstaje i siadam do pisan ia. Dom prawdziwie domowy ;) i czyzbym widziala dachowke? No no. ;D My z Jonatanem urzedujemy na calego wczoraj pieklismy drozdzowe pierozki z pieczarkami kapusta, dzis w planie makowiec. Chlopak zdrowy jak rydz dzieki Bogu, ani sladu wczesniactwa. W nocy spi dlugo ale w dzien okresy czuwania ladnie sie wydluzaja- daje sie z nim juz pogadac, patrzy na grajace zabawki i zaczyna usmiechac, gaworzac z lekka. Wazy 5200 i w najmniejsze spioszki nie wchodzi zupelnie, pieluszki tez zwiekszylam.Kilka fotek do posmiania sie:
nowy9jk.jpg

nowy12hr.jpg

nowy37jq.jpg

Kalina - sliczny synek i wyglada na zdrowego chlopczyka - chlop jak chwat ....

a i pucki ma przesliczne jak moja wunia jak sie tylko urodzila

na tych linkach sa zdjecia ewy i moje ze szpitala - nie pamietam czy je wam podawalam ... tylkoze niektore fotki sa w dosc duzym formacie i moga sie wolno ladowac

- www.karpik.w.tkb.pl/niunka
-www.karpik.w.tkb.pl/ewa
- www.karpik.w.tkb.pl/ewunia

ale teraz jest taka szczuplutka .... ehhh - juz od dzis daje jej zupki - ziemniaczek z marcheweczka ... do tego je kaszke 3 razy dziennie ... kaszka z malinami i jablkami ... a do tego soki z marchwi ... 10 lyzeczek jest juz na koncie wiec juz niedlugo bedzie pic je z buteleczki .... jupi ... no i mam deserek z marchwi i tak sie zastanawiam czy dac go ewie - czy nie zaszkodzi ??? jak myslicie i powiedzcie bo ja sama bez lekarza rozszerzam diete - bo mamy troche sprzeczne zdania i nie chce mi sie klocici - a skoro rozszerzam jej diete i nic si enie dzieje widac - mam racje ... zreszta matki maja instynkt i nie skrzywdza dziecka i wiedza co dla niego najlepsze ...

pozdrawiam

ŻUŻACZKU-JEŻELI DOMEK OD MAJA TAK URÓSŁ TO FAKTYCZNIE SZYBCIUTKO. Niestety to wykończeniówka pochłania najwięcej czasu i pieniędzy-ale aby wejść pod dach a reszta sama jakoś wyjdzie.
Dopiero jestem w 10-tym m-cu i jak na razie wymiotów nie widać tylko nudności. Oglądałam na forum brzuszki-niektóre dziewczynki to płaskie jak deski do 15-go m-ca :) a ja mam brzuszyszko jak w czwartym-piątym m-cu, Wy też miałyście większe czy malutkie do późnych m-cy?
Nie martwcie się chorymi dzieciaczkami-napewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki!

reklama
Do góry