reklama

Kosmetyki

Esia wracając do twojego pytania o kosmetyki z mocznikiem: mocznik zawiera seria Xerial Xerial - Atopowe Zapalenie Skóry
i Xerialine ,
a z ogórecznikiem lekarskim są z serii Topialyse Topialyse - Atopowe Zapalenie Skóry
i pamiętam że wśród kosmetyków ATW był taki krem z ogórecznikiem Naturalne Kosmetyki .pl : SOFT, KREM �AGODZ�CO – REGENERUJ�CY Z WYCI�GIEM Z OG�RECZNIKIEM

Nie orientuję się jednak który z kosmetyków można stosować u niemowląt - najlepiej zasięgnąć opinii pediatry, wiem tylko że coś z seri Xerial stosuje moja siostra u 3 letniej córeczki z atopowym zapaleniem skóry. :-)

reklama
Jejku - dziękuję Szopka :-) Wydrukuję i na szkole rodzenia zasypię prowadzących pytaniami :-)
Oczywiście, jak mi coś sensownego doradzą, to tu napiszę :-)

Hej Dziewczyny :-) jestem mama 20-miesięcznego Dwidka i przez cała ciąże stosowałam krem Penatal przeciwnko rozstępom....naprawdę polecam!! I służę radą wszystkim przyszłym mamą...;-)

Pozdrowionka...

Hej Dziewczyny :-) jestem mama 20-miesięcznego Dwidka i przez cała ciąże stosowałam krem Penatal przeciwnko rozstępom....naprawdę polecam!! I służę radą wszystkim przyszłym mamą...;-)

Pozdrowionka...

No witam :-) Jak to miło powitać doświadczoną mamę :-) I od razu zasypać ją gradem pytań :-D :tak:

1. Mam zamiar kupić na początek: mydełko, oliwke do kąpieli, oliwkę w kremie, zasypkę i krem z filtrem z serii Nivea Baby oraz Sudocrem. Czy coś jeszcze potrzeba? Albo może coś za dużo?

2. Czy na początku smaruje się kremem na odparzenia po każdym przewijaniu czy np. tylko po kąpieli? Bo słyszałam rózne opinie: np. że skóra się przyzyczaja albo odwrotnie: że wtedy nie ma wcale odparzeń.

Mam nadzieję, że nie zamęczam :happy:

a co na opuchnięte i bolące nogi dla nas? okropnie bolą mnie łydki... Sorga coś pisała, że nie możemy stosować żeli czy maści z kasztanowcem, miała napisać co jest dobre, ale nie mogę się doszukać, czy napisała

a co na opuchnięte i bolące nogi dla nas? okropnie bolą mnie łydki... Sorga coś pisała, że nie możemy stosować żeli czy maści z kasztanowcem, miała napisać co jest dobre, ale nie mogę się doszukać, czy napisała

Ja byłam w aptece i Pani poleciła mi krem specjalnie dla kobiet w ciąży:

chłodzący żel na zmęczone nogi z serii dr Irena Eris z diosminą, hesperydryną i mentolem. 75 ml - 22 zł. Dla mnie bardzo fajny, dodatkowo pomaga na moje pajączki nad kolanami ;-)

ja mialam na nogi Mustele - bardzo fajna i pomagala ale droga....
anuula wydaje mi sie ze duzo masz tych kosmetykow - ja np nie stosowalam zasypki tylko Sudokrem po kazdej zmianie pieluszki. moze w pierwszym miesiacu raz sie zdarzyly odparzenia w faldkach i pod pachami. ale do tej pory Sudokrem mam (16,5 miesiaca) i nonstop go stosuje do pupy Cyrylki. a zamiast mydelka plus oliwka do kapieli mozna kupic NIvea Plyn do kapieli z oliwka i juz ta woda z tym plynem myjesz dziecko. Twoj sposob tez moze byc. nic wiecej nie dokupuj :))) pozdro!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry