reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kręcenie główka

Carola320

Zaciekawiona BB
Zauważyłam u mojego synka że jak leży np. na macie kręci główka w prawo i lewo kilka razy przestaje za chwilę znowu albo strasznie przekręca główka jakby kogoś wyglądał niepokoi mnie to kręcenie czy to normalne .. przepraszam nie znam się przede mną sprawa w sądzie a uwierzcie mi mój ex robi wszystko aby udowodnić że nie umiem się zająć dzieckiem w czw idę do pediatry ale może któraś z Was z czymś takim się spotkała

reklama
@Carola320 rozumiem twój strach o małego i że chcesz dla niego jak najlepiej.

Ale ciągle wyszukując się u niego nieprawidłowości, bardzo go krzywdzisz. Jakbyś czuła się, jakby z tobą rodzice ciągle biegali po lekarzach, bo źle kiwasz głową, bo źle bawisz się zabawkami, bo to, bo tamto... Jaki będzie jego samoocena i poczucie wartości, jak będzie starszy, jak ciągle coś źle?

Twój synek się rozwija, pozwól mu. Nie musi być standardowy, jak dziecko koleżanki.

Pozwoliłam sobie na taki komentarz, bo zwiedziłaś już ogrom specjalistów, którzy zapewnili cię, że wszystko jest w porządku.

Daj dziecku spokój. Niech się rozwija w swoim tempie.

Trzymam kciuki za rozprawę.

Mój 10-miesięczny synek nauczył się energicznie kręcić głową, jakby pokazywał "nie". Wcześniej też, jak się nauczył coś robić (piszczenie, bicie brawo, "tańczenie" cmokanie), to powtarzał do znudzenia, póki nie przyszła inna umiejętność.

@Carola320 rozumiem twój strach o małego i że chcesz dla niego jak najlepiej.

Ale ciągle wyszukując się u niego nieprawidłowości, bardzo go krzywdzisz. Jakbyś czuła się, jakby z tobą rodzice ciągle biegali po lekarzach, bo źle kiwasz głową, bo źle bawisz się zabawkami, bo to, bo tamto... Jaki będzie jego samoocena i poczucie wartości, jak będzie starszy, jak ciągle coś źle?

Twój synek się rozwija, pozwól mu. Nie musi być standardowy, jak dziecko koleżanki.

Pozwoliłam sobie na taki komentarz, bo zwiedziłaś już ogrom specjalistów, którzy zapewnili cię, że wszystko jest w porządku.

Daj dziecku spokój. Niech się rozwija w swoim tempie.

Trzymam kciuki za rozprawę.
tak twój komentarz jest bardzo nie na miejscu nie życzę największemu wrogowi żeby teraz przekonał się jak to jest walczyć o dziecko i gdy sąd przyznaje rację ojcu który twierdzi że się dzieckiem nie zajmujesz bo jesteś z domu dziecka i wiesz co tak bardzo bym chciała zobaczyć jak to jest jak rodzice chodzą z tobą po lekarzach niestety nie miałam tej nigdy możliwości a walczy o dziecko żeby mi stąd i adwokat mojego ex partnera nie zarzucał że nie zajmuje się dzieckiem nie życzę tobie żebyś kiedykolwiek się o tym przekonała dziękuję za twój komentarz jest naprawdę budujący czasami się zastanawiam skąd w ludziach tyle brak zrozumienia serii

Ostatnia edycja:
Do góry