reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

A ile godzin na dobę mniej więcej śpią Wasze dzieciaczki?
U mnie tak ok. 13-14 i nie wiem czy to dużo czy mało....

U nas podobnie- po kąpieli zasypia ok 20 i śpi gdzies tak do 8 (z przerwami na karmienie rzecz jasna, nie ma tak fajnie...) potem ok 10 drzemka- godzinka i na spacerku- zależy na jak długo idziemy- godzinka max 2, czasem jeszcze pod wieczór, juz przed sama kąpielą "padnie" ma pół godzinki....:baffled:

reklama
A ile godzin na dobę mniej więcej śpią Wasze dzieciaczki?
U mnie tak ok. 13-14 i nie wiem czy to dużo czy mało....

u nas od 22.00 do około10.00 rano z jedną lub czasami dwiema pobudkami na jedzenie, a w ciagu dnia ma dwie krotkie i jedna dluzsza drzemke, czyli dosc duzo spi:tak:

My idziemy spać po kąpieli tok po 21.00 a wstaje ok 9.00.
W nocy wstaje tak ze dwa razy na jedzonko ale kładzie się spać dalej:-)

niunio po kąpieli idzie spac ok 22 i spi do 7 w nocy dwa razy sie budzi na jedzonko ale daje mu na spiocha. ok 10 drzemka do 11 potem na spacerku z godzinkę i około 16-17 tez godzinka drzemki. ok 19 czasem tez spi

U nas Niunia zasypia między 22, a 23:30 i budzi się na karmienie ok.4:30 i śpi dalej do około 8 :-). Reasumując nie jest źle :tak:.
W dzień nie śpi dużo. Urządza sobie mniej więcej 3 drzemki ;-). Każda z nich trwa od 20 min. do maksymalnie 1,5 godz. :)

Takie drzemki u maluszków to normalne.
Jeszcze rytm dobowy się na 100% nie unormował - ale wszystko w swoim czasie.

Z każdą chwilą będzie coraz lepiej.

U nas tak mniej więcej teraz śpi:
- noc z przerwami na jedzenie
22.00 - 5.00 (czasem tą pobudkę przesypia)
5.30 - 8.00
8.30-11.00
- dzień
12.00-13.30 (spacer)
i do 20.00 czasem drzemka godzinna
20.00 kąpanie
i spanie od ok. 22.00

reklama
No w końcu się doczekaliśmy.... Lena zaczęła świadomie brać zabawki do rączek i się nimi bawić( oczywiście wpychając wszystko do buzki:-D)

Do góry