reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

Och...tak mnie nachodzi i na "budyniowca"

-1/3 kostki masla
-3 lyzki cukru
-1 szkl. maki
-2lyz. proszku do pieczenia
-1lyzka kakao
-2jajka
-1op.budyniu smietankowego
-1op.budyniu czekoladowego
-2 serki waniliowe

a)Maslo,cukier i 1 jajko utrzec w misce na jednolita masa.Make,kakao i proszek do piecz wymieszac,potem przesiac do pierwszej masy.Wymieszac razem i wylozyc na dno tortownicy(26cm-srednia).
b)Budyn smietankowy ugotowac zgodnie z przepisem na opakowaniu,i goracy wylac na mase w tortownicy.
c)Budyn czekoladowy w proszku wsypac do serkow,dodac drugie jajo,wymieszac i wylac na wierzch poprzedniej masy.

Piec ok.40minut w 180'C (w juz rozgrzanym piekarniku)

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ten punkt c to ugotowac budyn i wlac serki czy poprostu wsypac proszek z budyniu do serkow? kurde jak tak to chyba malo tej masy bedzie

reklama
Punkt c...nie gotowac budyniu(wsypac do serkow),wystarczy,wystarczy!
Pieke czesto to ciasto,nie wiedziec czemu robi wielka furore,szczegolnie u dzieci i mezczyzn :-p Wychodzi zawsze jednakowo,wiec moze tylko dodam ze czekam chwile,az przestygnie 2warstwa(wylany budyn waniliowy).

ja poszukuje pysznego przepisu na obiad dla mojego mezczyzny na sobote...bedzie weekend ttylko we dwoje a ze taka juz steskniona jestem chce zrobic cos pysznego prosze Was o pomoc pliiis podajcie pomysly ...ja juz wszystkie swoje chyba przerobilam...dodam ze fajnie jak by bylo to cos bez szpinaku i na ostro :)

A ja dziś przeszłam samą siebie- zjadłam rolmopsa i przegryzłam go michałkiem. Odkryłam nowe ciekawe połączenie smaków i zastanawiam się dlaczego właściwie nie produkują śledzi w czekoladzie ;-)

Mi zdażyło delicje pomieszać z rybą:zawstydzona/y:
Ostatnio zrobiłam , bardzo prosta sałatkę , która przypadła do gustu zarówno mi i moim domownikom
*czerwona cebula
*szynka konserwowa- pokroić w plastry lub kostkę
*ogórek konserwowy
*czerwona fasola
* około łyżki majonezu do wymiesznia, pieprz - bez solenia już

Bardzo ciekawe połączenie.Lub 2 propozycja na ekspresową sałatkę
1 ogórek kiszony - pokroić w kostkę
2 kukurydza z puszki
3 łuskany słonecznik
4 natka pietruszki - wg uznania, ja lubię więc dodaję
5 łyżka majonezu - bez żadnych przypraw

Tej sałatki nie zjesz za szybko , nasyci cię bardzo ze względu na słonecznik

SMACZNEGO:-)

Jak to jest jesli chodzi o wedliny? Tutaj mowia, ze w ciazy nie mozna ich jesc. Moze ma na to wplywa, ze tu sa raczej konserwanty z dodatkiem miesa, choc mowi sie tez o listerii. Nie jestem wielka fanka wedlin, ale czasem bym chetnie zjadla albo dodala do jajecznicy czy wlasnie salatek.

Jak to sie ma do wedzonych mies?

Pyszna salatka z wedzonym kurczakiem:
ogorki konserwowe
marynowany seler
wedzony kurczak
ciutke majonezu/jogurtu/smietany
sol, pieprz

do tego sugerowano mi tez ananasa, ale ja ze slodkim nie lubie.

reklama
wikasik , a ja niedałabym sie zwariowac na temat tego co jemy , wiadomo 3ba unikac surowego miesa, kiełbasy i plesniowych serów.
Zdrowo sie odzywiac itd... taka szynka mie mniej czy wiecej zaszkodzi jak slodkie ktore jemy czy fastfoody.

Do góry