• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2011

reklama
dzieki, dziewczyny. no wlasnie.. probowali mi wpompowac Aleksa, ale nie moglam sie cos przekonac... niby fajne i juz niemalze sie zdecydowalam, ale cos mnie meczylo ciagle. tylko Feluś i Feluś...

ja kapie codziennie, bo maly ma sucha skore strasznie, caly naskorek, tzn pierwsza warstewka musi mu sie wytrzec, wiec codziennie kapiel z parafinka i pocieram lekko gabeczka, potem robie masaz parafinka i wycieram ta skorke, nawet lekko recznikiem pocieram. i tak kilka razy. ja to strasznie lubie ;-) wszelkie te zabiegi pielegnacyjne.. caluje mojego golaska co i rusz ;-) uwielbiam to cialko kochane :-)

poza tym mi sie wydaje, ze dziecku latwiej zalapac taki rytm dzienno-nocny z tak wyrazna rzecza jak kapiel ;-) wiec staram sie od pierwszych dni w miare o rownej godzinie, tzn ogarniamy chlopcow, kladziemy ich spac i wtedy kapiemy Felcia :-) ok 21.30 spi na mnie juz, posapujac.

morgaine
, mowilas, ze lubisz spac z mala :-) ja kocham to!!! i zawsze z malymi spalam :-) tak do 2mies, mniej wiecej wtedy przekladalam do lozka, jak zaczynali miec taka dluzsza przerwe w karmieniu. na razie mlody ma jedna 3-4h trwa, ale to za malo ;-) jak bedzie ze 6 h luzu to wtedy do wyrka hop. i nad ranem znowu do mnie ;-) uwielbiam spac z nim brzuszek w brzuszek :-)

w ogole to jeszcze w kwestii malenkiego - to mi sie wydaje TAKI MALY!!! najmniejszy chyba z ferajny! nie wiem, mi sie wydaje, ze mialam jakies duzo wieksze te dzieci, nie wiem, czy schizuje, dla mnie on jak wczesniak wyglada :-) serio, wszyscy to mowia, taki jest drobniutki!!! ma malenki lepek, pamietam, ze chlopcom ubieralam od razu czapki 62, a ten rozmiar 50 ;-) jaki obwod glowki mialy wasze dzieci?

i dodam, ze WSZYSTKIE ubrania mam za duze ;-) bez kitu. raptem 3 pajacyki od asiuni (thx!!!), 2 z allegro i 1 spioszek i 1 welurowy pajacyk - to na razie cala nasza garderoba. inaczej musze zawijac rekawy, skarpetki wciskac na pajacyki, body upycham pod spod... rozmiar 56 zdecydowanie za wielki jest. 62 ubierzemy pewnie za 2 miesiace najwczesniej!

i jeszcze, a propos wychodzena na spacer, my juz 3 razy wyszlismy tak do samochodu i z powrotem, dzis pojdziemy na taras za jakas godzinke :-) a okno mam ciagle otwarte w domu :-) troche nie wiem, jak z noca, tez chcialabym miec w nocy otwarte, w koncu spi ze mna i goraco nam jest, bo przytuleni, a on szczelnie opatulony rozkiem lub kocykiem.. bez sensu w sumie sie dusic.. no ale lozko mamy centralnie pod oknem. nie wiem..

sunshine,
mi sie podoba Aleksandra Julia :-)

Ostatnia edycja:
sunshine, zdecydowanie Aleksandra Julia.

Lecę do sklepu po cos na obiadek. Tak mi się zachciało pieczonego łososia z masłekiem i czosnkiem a do tego pieczony ziemniak z tzatziki, ale sie zaczosnkuję, ale strasznie mi sie chce. Mam nadzieje, że będzie łosoś w sklepie bo ja bez auta, więc za daleko się nie wypuszcze na pieszo :)

ania2221 - nie sugeruje sie tymi wszystkimi rozwarciami itp. bo ja jestem żywym przykładem , od 2 tyg mam rozwarcie 2cm, szyjka już była miękka i gotowa i lekarz nie dawał zbyt wielu szans donoszenia do terminu...i co.....będzie co ma być, też sie nastawiam już psychicznie na wtorek po świetach bo wtedy mam sie pojawić w szpitalu jakby nic nie było. Cuuudownie, i też ciagle płacze, jakaś zła jestem,....no jakos musimy to przetrwać.

a ja mam jakiś mega przypływ energii, właśnie wróciłam ze sklepu, boska pogoda, kupilam żonkile, stoją w wazonie i cieszą oko :-). Zaraz zabieram się za obiadek, a po nim może kawka u znajomych. Czy może być lepiej?!

ciesze sie ze sie Jankesowa doczekala ale swoja droga chamstwo z tym cc
jeszcze Lenka i Erba i znowu mamy trojeczke :-)
Sunshine obstawiam Aleksandre Emilie ;-)
Aenye mi sie podoba Feliks...jak wybralismy mlodemu imie Bruno to tez prawie nikomu sie nie podobalo..prababcia go nawet przechrzcila na Marcinka ;-) a teraz nikt sobie nie wyobraza zeby mialo byc inaczej :-)
Acronka kciukasy za wizyte :tak:
jaka u nas dzis piekna pogoda chyba z 25 stopni mlody zadowolony bo robi blocko z wody i piasku :-D
a ja mam lenia...wszystkie bole przeszly cisza w eterze ciekawe co jutro powie polozna pewnie nic jak zwykle...
czyzbysmy teraz z Anisad byly najbardziej przeterminowane? ;-)

my po spacerku- dzisiaj bylysmy same a jutro to juz chyba i psa wezmiemy.:-) u mnie pod domem w sklepach nie ma podjazdu skandal. coreczka mi jednak pozwolila zrobic objad i posprzatac :)

a teraz czas na drzemke :)
a glowka malej w dniu porodu to 35 cm

Ostatnia edycja:
reklama
glowka mojego malego 33cm :-) a starsi mieli 35 i 36cm, nie wiem, czy to az taka roznica, ze mi sie ten tkaim drobiazdzkiem wydaje :-) pewnie zapomnialam po prostu, ze Masio i Fiolek byli tacy mali ;-)

bosz, a u mnie teraz mama sie wlaczyla, co za koszmar, okropna kobieta, jak moze! wmawia mi, ze to imie jest ohydne, brzydkie i KRZYWDZE dziecko takim imieniem, ze NA PEWNO beda go przezywac, ze nie mysle o nim, tylko o sobie, ze to MI sie podoba, a on za pare lat BEDZIE CIERPIAL z powodu brzydkiego imienia. nie wiem, co mam jej powiedziec, zeby skonczyla swoje litanie. na razie rzucilam sluchawka.
nie rozumie, ze ona nie ma racji - ludziom w moim wieku, czyli znajomym, to imie sie bardzo podoba, z kim nie rozmawiam to mowi, ze fajne, problem ma tylko moja rodzina, tzn moja i D tez, bo z jego strony wszyscy tez anty-Feliksowi.

no szok. znowu sie poryczalam. cholera jasna, co im do tego!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry