• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2011

dla mnie nie ma znaczenia jak grupa się nazywa, kto ją prowadzi itp. chciałabym mieć miejsce, gdzie wszystkie będziemy mogły pogadać o sprawach, o których osoby postronne nie przeczytają. to tyle

piszecie o ruchach dzieciaczków. kurcze...Wy macie rację. ostatnio kilka razy się na tym złapałam,że czuję jakieś muśniecia, nawet Paweł jak brzuszek głaskał zapytał, czy to nie dzidziuś. odpowiedziałam, ze to coś w jelitach mi jeździ.....bo poprzednio to koło 19tyg czułam ruchy.
a u mnie to jużw sumie 16tyg.....szok

reklama
mała mysz- ja obiecuję, że jak znajdę artykuł o depilowaniu to zaraz Ci napiszę, ale mam trzy gazetki i nie wiem w której to czytałam :(.
anawoj- jeżeli chodzi o grupę to się cieszę, że w końcu coś się ruszyło, a to dzięki Twojej niestety brutalnej interwencji, ale najważniejsze, że skutek osiągniety :). Nie martw się bo nikt do nikogo nie ma pretensji, jola też pisała, że ma mało czasu i nie bardzo nas czyta regularnie, ale ja uważam, że prowadzący grupę powinien mieć przynajmniej czas na kontrolowanie osób udzielajacych się i zapraszanie. Dlatego moja propozycja była aby prowadziła ją któraś z moderatorek chociaż możesz Ty lub też jest chętna i ma dużo czasu nati. Co do wysyłania joli informacji z konkretnymi osobami do zaproszenia to też chyba zły pomysł, bo jak nie będzie akurat miała czasu i znów będziemy czekać. Jak już to niech ktoś tą grupę weźmie oficjalnie. Natomiast jola napisała, że chętnie by się zajęła prowadzeniem listy i nawet ma pomysł na nią, ja jestem za, bo też bym chciała aby więcej info tam było, a pamiętam anawoj, że Ty przyjęłaś prośbę na sporządzenie listy od ..aenye bo nikt nie chciał i w sumie tak wmuszone. Ale namieszałam...
anawoj niestety nie da rady nie komentować, bo pewne rzeczy trzeba ustalić, a jak już się powiedziało "a" to trzeba coś ustalić.
Więc moja propozycja:
jola- udoskonalenie i aktualiuzacja listy
anawoj lub nati- prowadzenie grupy zamkniętej, ale z możliwością wysyłania zaproszeń
A Wy dziewczyny piszcie co sądzicie bo musi to w końcu zostać porządnie załatwione bo już drugi raz temat powraca, a i stresy niepotrzebne.
Buziaki i nie złoście się bo wszyscy działamy w jednym celu, dla naszego wspólnego dobra;)

bałam się Waszych komentarzy, bo miałam wrażenie, ze tylko dla mnie ta sytuacja jest dziwna. czułam się wręcz skrępowana, że ja należę do grupy zamkniętej, a wiele z Was nie.nie chciałam być też osobą, która wywoła kolejną awanturę. mam chyba małe doświadczenie w "kontaktach z koleżankami", bo najczęściej obcuję z mężczyznami i nie jestem zbyt delikatna, ani kobieca ( chyba)
mam zły, bardzo trudny okres dla mnie samej i mojej rodziny i jest mi czasem okropnie ciężko. kontakt z Wami, bardzo mi pomaga, nawet jeśli nie piszę tu o wszystkim, mam przynajmniej chwilę relaksu i czuję się, jakbym była wśród przyjaciół

Uwaga. Nie wiem czy widziałyście, serduszko Polusi zdobyło najwięcej głosów, wygląda na to, że Ania dostanie meble!!! 5 pażdziernika ogłoszenie wyników

Ostatnia edycja:
mała mysz nalazłam :)
Przepiszę czysto z gazetki, więc:
Depilacja
GOLENIE- TAK. To najprostszy i najbezpieczniejszy dla kobiet w ciąży sposób pozbywania się niechcianych włosków. Zadanie ułatwi pianka zmiękczająca włoski
KREMY DO DEPILACJI- RACZEJ NIE. Mogą uczulać, a nawet podrażnić.
WOSK, PASTA CUKROWA, DEPILATOR ELEKTRYCZNY- RACZEJ NIE. Taka depilacja boli, a ból to stres. Podczas ciąży skóra jest bardziej wrażliwa. Naczynka krwionośne są słabsze, mogą niewytrzymać i zostaną trwałe ślady.
LASER- NIE. Nie zbadano jego wpływu na maleństwo w brzuszku, więc lepiej nie ryzykować.

apropo brzuszkow ja przed ciaza dosc intensywnie sie odchudzalam. dieta dukana tak na marginesie podobno kobiety na tej diecie maja problemy z zajsciem w ciaze :-), stosowalam ja do okolo 5-tego tyg ciazy jak sie tylko dowiedzialam o ciazy to zjadlam tabliczke czekolady :-D:-D:-D, no i teraz moj slicznie plaski brzuszek znowu jest okraglutki. Z goleniem nie mam problemow zreszta nigdy nie mialam raz na 3-4 tyg.
Ja maluszka to czuje raczej nad ranem wieczorem to juz spi, wrodzil sie w rodzicow i szybko chodzi spac a wczesnie wstaje :-). zjadlam jedna z ulubionych kolacji z dziecinstwa- chleb moczony w mleku i w jajku, smazony i posypany cukrem. i o dziwo zadnej zgagi zadnych mdlosci.
Jutro gdzybki w niedziele rocznica slubu.

Ello!

Jestem!
aligator
-mamy ten sam tydzień ciąży!Też mi się wydawało,że czuję ruchy dzidzi,ale raczej takie łaskotanie i szybko siebie za to zganiłam,bo gdzież tak szybko?A dzidzia duża i może dlatego...Hurra! A mała ciągle "czuje",że dzidzia kopie,nawet u niej w brzuszku:))

niusaagusia-chcuchaj i dmuchaj na siebie!Będzie dobrze!

nat
i-faktycznie,długo karmiłaś.Ja też-bo 2 i pół roku i jak przestałam,to od razu bach-ciąża i choć od stycznia się staraliśmy,to musiałam przestać,żeby coś wyszło.
Moja Marysia od początku to takie "poukładane" dziecko,ta sama pora obiadu,kolacji i spania.O 21 już mamy z mężulem czas dla siebie,bo mała śpi w najlepsze.Przed snem oczywiście bajka na dobranoc,wybiera sama,czasem stos książek,ale przeważnie po 10 min.już śpi.Zresztą-od małego nie miałam z nią problemów ze spaniem..Dlatego już obawiam się,co pokaże następne dziecko..

anawoj
-widzę,że była tu mała awanturka;nic się nioe przejmuj,jakby co to jestem dla Ciebie:))Uśmiech proszę:))

A tak w ogóle to w ciągu tygodnia brzuch mi wywaliło jak nie wiem co,ale jeszcze mieszczę się w swoich spodniach,więc nie jest źle.Z Marysią to było poznać od razu,że jestem w ciąży.. Najlepsze dla mnie są legginsy jak dla większości,tuniczki też wchodzą w grę.Z poprzedniej ciąży rzeczy mam dużo za duże,ale pewnie niedługo będę musiała zakupić coś cieplejszego...
No to chyba tyle,zaraz kładę się spać bo miałam męczą cy dzień..
Słodkich snów dla Was,pa:

Witam.
To ja dzis zaczynam dzien:)
Koszmarna nocka za mna.Maly zawsze spal ladnie a dzis nie wiem co mu sie stalo.Budzil sie w nocy prawie co godzine a nawet czesciej.Niby nie plakal ale tak dlugo mnie wolal az nie przyszlam i chcial zebym Mu bajke czytala.

Ale mi dzisiaj brzuszek wyskoczyl.rano nigdy tak duzego nie mialam.

reklama
Dzień dobry wszystkim. Nie wiem, jak u Was, ale w Szczecinie słonko świeci aż miło. Tylko zimno, mrozem śmierdzi. Jak ja zimy nie lobię brrrr.
My Hanie na noc zawieźliśmy do babci i na spotkanie ze znajomymi. Do 23:30 wytrzymałam, jestem z siebie dumna :P. Mój malzonek za to się lekko zepsuł i teraz mam ubaw z niego bo ma kaca. A ja ma 10 mam lekcję, więc musiał wstać, żeby się Hanią zająć. Na szczęście uczennica zadzwoniła, że się spóźni, więc jest czas, żeby go jako tako doprowadzić do stanu używalności.
A co do diet, to ja miałam w planach się odchudzić, też myślałam o dukanie.... i przełożyłam te plany na za rok póki co.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry