reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Tasia001 -ja też sie oglądam za wózkami, właśnie teraz przeglądam na stronce :-D

Pchla_Szachrajka kochana jeśli masz dobrą przemianę materii to w pierwszym trymestrze nic nie musisz przytyć :-) także nie ma się czym martwić, ja też nic nie tyłam no tylko ja wymiotowałam :rofl2:

krolewnazmarcepana - wszystkiego Najlepszego dla Majeczki :-)

dziewczyny może założymy wątek z wózkami i np taki w którym będziemy mogły pytać o coś co nas trapi i jakieś porady np dotyczące zdrowia , radzenia sobie z różnego rodzaju bólami itp

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mnie rodzinny dzisiaj wazyl, ja mam 58 kg, dokladnie tyle co przed ciaza....A jem normalnie, nawet wiecej...Ani razu nie wymiotowalam, wyniki mam ok....hmm...o co chodzi?:)

mysle, ze wszystko w porzadku ;) mi tez poki co waga stoi w miejscu (po tym jak na poczatku ciazy poleciala w dol), brzucha ani widu ani slychu, ale to chyba dlatego ze to moja pierwsza ciaza, wiec pewnie sie wolniej te miesnie na brzuchu rozchodza. jeszcze zdazymy urosnac :-)

Ja takze kocham Friendsow choc osobiscie uwazam ze How I met your mother jest sto razy lepsze i teraz znowu namietnie ogladam:) Dziewczyny mnie rodzinny dzisiaj wazyl, ja mam 58 kg, dokladnie tyle co przed ciaza....A jem normalnie, nawet wiecej...Ani razu nie wymiotowalam, wyniki mam ok....hmm...o co chodzi?:)

Ja też kocham HIMYM :) moj ulubiony! a z wagą- to tylko się cieszyć :) pozdrawiam.

I ja się witam poweekendowo :) Lecicie z koksem że hej :D Ponad godzinę zajęło mi nadrobienie zaległości :cool: Ja standardowo z pozycji leżącej .... Jutro mam wizytę u gina - oby krwiak chociaz trochę się zmniejszył... To nowa ginka i mam nadzieję, ze nie będzie się bardzo dziwić ze chce zmienić lekarza .. W sumie to dopiero 10tc. Myślałam ze tym razem ciąże bedzie prowadzic ta sama co poprzednio, ale teraz mam wątpliowsci, bo ona ma stary sprzet usg i myslę, że jest prawdopodobieństwo, że mogła nie zauważyć krwiaka na wizycie (wizyte miałam w poniedziałek a krwotok z czwartku na piątek). Nic złego o niej nie mogę powiedzieć, ale też i pierwsza ciąża była ksiązkowa to i wykazywać się nie musiała.... Ta ma dużo pozytywnych opinii i co najważniejsze oprócz praktyki lekarskiej pracuje w szpitalu, gdzie będę rodzić...
Poza tym przeziębienie nieodpuszcza i zaczął mnie dodatkowo męczyć kaszel :wściekła/y:
Jeśli chodzi o znieczulenie to w niemalże na wszystkich łódzkich porodówkach jest bezproblemowe i darmowe, nie tylko w Matce Polce :tak: Ja rodziłam w Madurowiczu i nie ma tam probemu z zzo. Sama niestety nie zdążyłam, bo zanim podpisałam papiery to już miałam skurcze parte i po niedługim czasie było po wszystkim :)
Z wyprawką daję na luz. Może dlatego że brakuje tylko wózka. Wszystko inne mam po Małej :) No chyba że w brzuszku jest chłopczyk to będzie różowa garderoba do wymiany :rofl2:

Pchła, ja to wogóle pierwszą ciążę tylko na Comedy Central przesiedziałam i non-stop komediowe powtórki, Hoży doktorzy też są super, a uwielbiam też brytyjski humor, nie każdy jest w stanie znieść, ale np. Small Britain, czy Fawlty Towers też mogę ogladać cały czas, szczególnie przed zaśnięciem sobie włączam i oglądam :-D

krolewna, na katar rewelacyjny jest Euphorium w kroplach, jest przeznaczony także dla niemowląt i kobiet w ciąży, jest lekiem homeopatycznym, więc nie zaszkodzi a po dwóch dniach Ci przejdzie na bank :tak:

Tasiora, mam tak samo, więc czekam na płeć wtedy będę wymieniała garderobę (oby nie :zawstydzona/y:), albo czeka nas kupno wózia i kilku drobiazgów

dziewczyny może założymy wątek z wózkami i np taki w którym będziemy mogły pytać o coś co nas trapi i jakieś porady np dotyczące zdrowia , radzenia sobie z różnego rodzaju bólami itp
nie wiem czy jest sens zakładać wątek stricte wózkowy, mamy wątek zakupowy, może tam? chyba, że wolicie mieć osobno to ja nie mam nic przeciwko :-)

krolewna, na katar rewelacyjny jest Euphorium w kroplach, jest przeznaczony także dla niemowląt i kobiet w ciąży, jest lekiem homeopatycznym, więc nie zaszkodzi a po dwóch dniach Ci przejdzie na bank :tak:

wiesz co ja nie mam dobrej opini o tym leku akurat ;] moja córka raz w życiu miała katar to lekarka kazała nam to kupić bo po co ją truć lekami i niestety ale po tym było jeszcze gorzej, tak samo u mojego męża dopiero nasivin załatwił sprawe, poza tym w tym jest tyle świństw, niby homeopatyczne ale zielska nie wiadomo jakie i ja mam a to uczulenie ( a mam uczulenie zazwyczaj jak są jakieś świństwa w lekach :D)
takze wole tego nie uzywac :p zawsze mamy nasivin w domu i trzymam sie sprawdzonego leku :)

ankzoc: dziekujemy za zyczenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dotkass - wiesz ja to jestem maniaczką wózków :-D więc dla mnie to trochę temat rzeka no ale widzę, że póki co brak zainteresowania.. Co do 2 wątku to myślałam o czymś w stylu obawy i rady... wiesz jak radzić sobie z przeziębieniem, bólem itp bo niektóre tematy przewijają się co chwilę... a tak otwierasz i już masz voila!

reklama
Do góry