reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Wiosna 2013 -
jak urlop chorobowy moze kosztowac pol wyplaty? Przeciez wyplacane jest 80 % wynagrodzenia za kazdy dzien chorobowego.
AS ty przeciez jestes w ciázy!! Przynosisz zaswiadczenie od lekarza i zwolnienie i dostajesz norlamalnie 100 % wyplaty.
Nie rozumiem, firma nie przestrzega wogole prawa pracowniczego???

reklama
a dziewczyny, czy jak urodzę i będe leżała w szpitalu to ja mooge prosić o konsultacje urologiczną ?? czy nie da sie tak za bardzo na ginekologii ? bo sie nie znam na tym, a będe potrzebować leków po porodzie i nie wiem w sumie czy mam sie na termin umawiać bo wiecie czeka sie po pół roku..

a no własnie wiosna cos dziwne z tym urlopem ??

firma ma na wszystko sposób. W sumie to nie narzekam, z tym że nie chodzi się na chorobowe...chyba że mus. Chodzi o to że wypłata jest zbudowana z wielu elementów. Podstawą jest minimalna, a reszta premie (uznaniowe, itp.) - i w przypadku choć jednego dnia chorobowego w danym miesiącu - premia uznaniowa - pół wpłaty - nie zostaje przyznana.

Ale nie ma co narzekać :)

firma ma na wszystko sposób. W sumie to nie narzekam, z tym że nie chodzi się na chorobowe...chyba że mus. Chodzi o to że wypłata jest zbudowana z wielu elementów. Podstawą jest minimalna, a reszta premie (uznaniowe, itp.) - i w przypadku choć jednego dnia chorobowego w danym miesiącu - premia uznaniowa - pół wpłaty - nie zostaje przyznana.

Ale nie ma co narzekać :)

ee to nieźle sobie ten pracodawca twój wymyslił :dry:
ehh szkoda gadac ;/

krolewnazmarcepana to chyba zależy od szpitala i od lekarzy, zarówno ginekologów jak i urologów. Ja miałam w ciąży problemy z wodonerczem i pig-taila wstawionego i jak 2 razy leżałam na patologii to arcy urolodzy nie mogli się pofatygować, żeby przyjść piętro wyżej na konsultację przez parę dni... przy wypisie z położnictwa dostałam wskazówki od ordynatora i to on uzgodnił mi terminy konsultacji urologicznej bo Panowie też mieli problem z pojawieniem się....
więc może profilaktycznie zapisz się bo to nigdy nic nie wiadomo.

krolewnazmarcepana to chyba zależy od szpitala i od lekarzy, zarówno ginekologów jak i urologów. Ja miałam w ciąży problemy z wodonerczem i pig-taila wstawionego i jak 2 razy leżałam na patologii to arcy urolodzy nie mogli się pofatygować, żeby przyjść piętro wyżej na konsultację przez parę dni... przy wypisie z położnictwa dostałam wskazówki od ordynatora i to on uzgodnił mi terminy konsultacji urologicznej bo Panowie też mieli problem z pojawieniem się....
więc może profilaktycznie zapisz się bo to nigdy nic nie wiadomo.

noo to chyba tak zrobie, kurcze beznadzieja ;/
to po co oni są w tym szpitalu ;/ ehh
a nawet nie wiem czy tu jakiś urolog na nfz przyjmuje w krakowie miałam swojego, ale nie będe teraz przez całe miasto sie fatygować wolałabym coś bliżej

Hej

Odstawiłam młodego do żłobka. pierwszy raz poszedł bez żadnego płaczu i stękania. Pomachał mi, zawołał papa i poszedł z Panią :szok:. Zaraza jedna.

Rano musiałam wstać o 5.30, bo teściowa krew mi pobierała. Myślałam, ze ją zatłukę. Mówiła, że jedno ukłucie.. ale nie powiedziała, ze 4 razy po 5ml będzie odciągać. Wbiła igłę i zmieniała tylko strzykawki. Powiedziałam jej, że krwiopijca z niej. Tyle krwi mi zabierać :p. Plus, że będę miała wszystkie badania z głowy. Wszystkie toksoplazmowy, HIVy, cytomegalie i takie tam. Zostanie mi tylko morfologia co miesiąc i siuśki. Ach i ta nieszczęsna glukoza jakoś w III trymestrze. Na samą myśl mi sie niedobrze robi.

krolewna - kuruj sie. Mi lekarz w I ciąży Gripex odradził. Nie brałam. Ale popytałam w aptece i dostałam coś innego - nie pamiętam nazwy. Może też się zapytaj farmaceuty o coś w zamian. Mnie ten Gripex trochę przeraża ;)

Biorę sie do pracy. Mąż już dzwonił, że mam sie nie obijać :p

Po co są? żeby kasę brać :-)
w szpitalu w którym byłam i patologia i położnictwo super luks , chciałabym tam rodzić jeszcze raz, ale jakbym miała jeszcze raz trafić na urologie bądź tych lekarzy to nie dziekuje. Przez buraków pół ciąży leżałam, a co pochodziłam to kwiczałam z bólu, bo przecież Panowie wiedzą najlepiej, a że się zgłasza, że boli bardzo i non stop krew w moczu to nic przecież. Od 1 usłyszałam, że chyba jestem za młoda, żeby wiedzieć co to znaczy ból, a drugi mi powiedział, że może mi się wydaje, że mnie boli. Mój ojciec jak to usłyszał (bo akurat był u mnie)to myślałam, że gościa rozniesie.
A jak się później okazało, że pig tail mi przyrósł do moczowodu to jednak Panowie zdanie zmienili:angry::crazy:

kruczek- co u ciebie? &&&

wiosna- w ciąży liczy się 100% od wszystkiego, a nie od podstawy, chyba że firma nie wykazuje niektórych zarobków, i wypłaca wam "poza paskiem" , mój mąż tak ma płacone, część na konto a część 'do ręki'

a ja się dorobiłam, rozbolało mnie gardło od razu z gorączką i niestety biorę antybiotyk, boję się o dzidziusia, ale temperatura byłaby bardziej niebezpieczna, ach ...

reklama
Po co są? żeby kasę brać :-)
w szpitalu w którym byłam i patologia i położnictwo super luks , chciałabym tam rodzić jeszcze raz, ale jakbym miała jeszcze raz trafić na urologie bądź tych lekarzy to nie dziekuje. Przez buraków pół ciąży leżałam, a co pochodziłam to kwiczałam z bólu, bo przecież Panowie wiedzą najlepiej, a że się zgłasza, że boli bardzo i non stop krew w moczu to nic przecież. Od 1 usłyszałam, że chyba jestem za młoda, żeby wiedzieć co to znaczy ból, a drugi mi powiedział, że może mi się wydaje, że mnie boli. Mój ojciec jak to usłyszał (bo akurat był u mnie)to myślałam, że gościa rozniesie.
A jak się później okazało, że pig tail mi przyrósł do moczowodu to jednak Panowie zdanie zmienili:angry::crazy:

no wiesz co masakra z tymi lekarzami... na prawde ciężko trafić na kogoś dobrego i fajnego, bo myslą chyba ze nie wiadomo kim są, a oni powinni sie zdorwiem naszym zająć a nie w dupie nas miec.
ja musze zaraz po porodzie tabletki brac, bo mam niesprawne mięśnie pęcherza tzn. nie leci mi nic :p ale co chwile musze do łazienki bo mi sie wydaje ze pęcherz pełny a jak raz poszłam z takim pełnym pęcherzem na usg to mi pan powiedział ze w tym pęcherzu nic nie ma.. a ja juz nie mogłam wytrzymac ;/
i teraz tabletki biore 200 zł praiwe kosztują ;/ ale z nimi jest ok
a jeszcze moze byc przyczyna neurologiczna to wszystko po 1 ciąży, ale badanie impulsów kosztuje chyba 1500 zł ;/

a teraz juz wszystko ok czy jeszcze masz problemy ?

Do góry