reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Dotkass – no to mąż ma ciężkie poczucie humoru:-D
wiesz, On nie zrobił tego celowo, chciał pomóc, żebym ja nie musiała tej chemii wlewać (naprawdę mocnej) to zrobił to sam, a jak zapytałam, to zapewne zapomniał, że to zrobił, bo mój mąż ma świetną pamięć, ale w pracy, a w sprawach przyziemnych takich jak dom, ma bardzo krótką :-D

reklama
ewafoto
ale ty juz jestes prawie w 15 tygodniu ciazy wiec jak najbardziej mozesz czuc:)ja tez jestem chuda z synkiem szybko czulam jakos 17-18 tydz i teraz pewnie wczesniej poczuje:)

dziewczyny z Warszawy- otrzymałam Newslettera, może którąś zainteresuje

W związku z tym, w skrócie:6. października widzimy się w sklepie firmowym Bebecar, przy ul. Ostrobramskiej 101a, w Warszawie.

Do wyboru proponujemy spotkanie z położną lub fizjoterapeutką
Dajemy możliwość zakupy wózków w fantastycznych cenach oraz konsultację z ekspertem marki Bebecar
Umożliwiamy poznanie innych mam :-) zapisz się teraz

Uwaga! Liczba miejsc na spotkanie ze specjalistkami jest ograniczona - zapisz się teraz - na stronie rejestracji wyświetlone są dostępne godziny spotkań.

Spotkania są bezpłatne, a wzięcie w nich udziału nie obliguje do zakupu wózka.

Pchła, bardzo mązdrze napisane, dla tych rodziców, którzy na siłę chcą odpieluchować swoje pociechy, bo przecież w wyścigu szczurów wygrać trzeba :sorry:, ale biorąc pod uwagę, że każde dziecko jest inne to różnie to bywa, Amelcia miała rok z kawałkiem jak zaczęłam ją odpieluchowywać, a wyglądało to tak, że zakładałam Jej pieluchomajty tak na wszelki wypadek, które ewentualnie można było szybko zdjąć i spowrotem założyć jak majtki, uważam, że takie przejście z pileuch na pieluchomajty i dopiero na majtki jak mamy 100% pewność, że dziecko kontroluje :tak::-)

wiesz co ja tez zakładałam małej pieluchomajtki kupowałam z huggisa, ale wyobraź sobie ze przestali je produkować i teraz nie ma juz pieluchomajtek, są z pampersa tylko ale one są za duze na moje dziecko 9kilowe :D wiec nie miałam wyboru i mamy znowu pieluchy i teraz ciężko jest ściągać co chwile na siusiu bo rzepy nie trzymają jak je sie kilka razy odpina ;/;/

jeszcze mysle nad kupnem jakiś majtek treningowych, albo ekomajtek zeby łatwiej sie sciągało na siku a zeby mała czuła ze sika, ale jak ona nie chce gadac narazie to nic na siłe.. bo nie potrafi zawołać ze chce siku ;/

rano pisałam do mamykruszynki ze jak to w krakowie pada, miałam zasłonięte zasłony, odsłaniam i u nas tez pada hahaha :p a nic nie słysząłam zeby lało :p

a powiedzcie mi jak mam teraz l4 na 2 tygodnie, to po jakim czasie zus wypłaca pieniądze ? w tym samym miesiącu czy dopiero w następnym, bo nie pamiętam jak to jest

aaa no i kupiłam SPODNIE:D tzn. własciwie to są jeansowe leginsy :p nie mają guzika tylko jak getry u góry ale jeansowe :p w c&a ale przynajmniej mam juz jakies spodnie :D bo najgorzej mnie ten guzik cisnął, a te są elastyczne to urosną razem z brzuchem :D i nawet rozmiar 36 był dobry :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewna, moja Amelcia też do dużych dzieciaczków nie należała, jak była Mała pieluch używałyśmy Huggiesa, ale pieluchomajtek Pampresa, activ girl- polecam 160_01_1897.jpg

Ladies gratuluje udanej wizyty!! dokładnie masz racje, każda z nas podświadomie bulgotki utożsamia z ruchami maleństwa i jest to zdecydowanie normalne w naszym stanie;') A propos ja tez bym chciała już czuć;)
Dorotka ale ten Twój maż to żartowniś!!
Paulinka 3mam kciuki, jeśli zdecydujesz się na zmianę lekarza napisz na priv polecam Ci mojego jestem Baaardzo zadowolona!
aaaa19 łącze się z Toba! Mi także jak na razie dolegliwości 1trymestru nie ustępują!!

A ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od pracy bo tak mi ciśnienie podnieśli wczoraj , że całe popołudnie musiałam leżeć tak mnie brzuch bolał!! Fajnie odpocząć w domku i pospać do 8!! Szkoda tylko, że brzydka pogoda! Ide dzisiaj na jesteś Bogiem! była któraś z DZIEWCZYNEK?

krolewna, moja Amelcia też do dużych dzieciaczków nie należała, jak była Mała pieluch używałyśmy Huggiesa, ale pieluchomajtek Pampresa, activ girl- polecam Zobacz załącznik 504367

miałam te własnie pampersa i są za duze, spadają jej z pupy a nawet jak założyłam na to zwykłe majteczki zeby nie spadała pielucha to są za duze w nogach^^ bo ona ma chudziutkie nogi i nie ściągaq jej dobrze i jak sikała to jej wylatywało przez nogi:crazy:

jeszcze mam takie książki nauka siusiania dla dziewczynek i dla chłopców tez mam :D to sa książki niemieckiej autorki, musze przeczytać co tam jest napisane :p
ale na prawde nawet ostatnio w sklepie powiedizałam małej zeby wybrała sobie nocnik który chce bo mielismy nakładke ale nie chcieła siadac, a ona ybyła zaineresowana kosiarką i nocnik musiałam wybrac ja ;]

zastanawiam sie nad kupnem takich http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy-wielorazowe-krakow-i2687252443.html
jak zrobi siku to wtedy bedzie czuła ze ma mokro i moze coś zaczai :D
ale jeszcze poczekam z miesiąc czy zacznie cos mówić czy nie i będziemy sie zastanawiac
a to najgorzez za na spacer czy cos to trzeba znowu pampersa bo w koncu jest jesien i zimno, jakby sie czasem posikałą bardzo to problem bo trzeba na szybko do domu wracac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Królewna pieluchmajtki są też w rossmanie i lidlu ja ich używałam a mój też raczej chudzinka

dzięki zonqa, ale wiesz co.. ostatnio Maja miała uczulenie na pieluchy z biedronki i boje sie ze jak kupie jakies pieluchy to znowu jej cos wyjdzie, wole zostać przy huggisach bo są pewne, a mała sie bardzo męczyła z tym uczuleniem ;/
jak juz coś to sie zdecyduje własnie na te ekopieluchy albo majtki treningowe

reklama
Do góry