Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No niestety nie ma trzeciego sposobu i tym bardziej idealnego na to by dziecko powitalo świat. Trzeba wybierać mniejsze zło indywidualnieJa nie jestem zwolennikiem ani sn ani cc, jestem na etapie szukania informacji i niestety i jedna i druga opcja ma minusy.
No widzisz a mojej teraz już w 30 tyg zapowiedzieli, że ze względu na przewidywaną wielkość dziecka dostanie będzie miała wywołane w 38 tyg. To zależy na kogo się trafi.A moja żadna koleżanka nie miała oxy i wiem, że się tak nie wali od tak.
@ŻonaGraja przy pierwszym mi odeszły wody i potem poszło dość szybko, chociaż dla mnie to była wiecznośća przy drugim od skurczy się zaczęło i poszło jeszcze szybciej, dobrze że nie było kolejki na ip. Lekarz żartował, że tylko dzieci rodzić i czy mam duże mieszkanie. Śmiali się, że przy 3 mam nie czekać wcale tylko lecieć
![]()
Racja pokarm po sn bardzo ważna sprawa, przy cc jest walka często. Plusy mam na myśli w znaczeniu mniej minusów@8Ania8 kurczę też przeczytałam wiele o sn i cc i szczerze nie znalazłam żadnych plusów cc... i po sn jeszcze ważne jest kangurowanie i że jest od razu pokarm.
Szacują, że ponad 4kgAle kobieta ma prawo do 2 godzin ciało do ciała. Nie wyobrażam sobie inaczej.
Duże czyli ile? Nie chodzi o wagę a czy przejdzie przez kanał. Rodzą bezproblemu 5kg a męczą się przy 2kg. Usg nie jest zbyt miarodajne. Koleżanka miała właśnie cc, bo miała mieć 4800, a miała 3800.
Chyba bardziej boję się zzo niż bez![]()
A moja żadna koleżanka nie miała oxy i wiem, że się tak nie wali od tak.
@ŻonaGraja przy pierwszym mi odeszły wody i potem poszło dość szybko, chociaż dla mnie to była wiecznośća przy drugim od skurczy się zaczęło i poszło jeszcze szybciej, dobrze że nie było kolejki na ip. Lekarz żartował, że tylko dzieci rodzić i czy mam duże mieszkanie. Śmiali się, że przy 3 mam nie czekać wcale tylko lecieć
![]()
Prawo mamy też podobno do tego żeby na wizytę w ciągu tygodnia się dostać, a niestety ja muszę czekać 3 tyg. Nie wszystkiego się przestrzega zwłaszcza w takiej dziurze jak moja.Ale kobieta ma prawo do 2 godzin ciało do ciała. Nie wyobrażam sobie inaczej.
Duże czyli ile? Nie chodzi o wagę a czy przejdzie przez kanał. Rodzą bezproblemu 5kg a męczą się przy 2kg. Usg nie jest zbyt miarodajne. Koleżanka miała właśnie cc, bo miała mieć 4800, a miała 3800.
Chyba bardziej boję się zzo niż bez![]()
DokładniePoród niestety w dużej mierze zależy od szpitala i lekarza. I od dnia tygodnia jak się w moim przypadku okazało... [emoji53]