reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Przecież 2.500 to dobry wynik ja w poprzedniej miałam 3.475.wiec teraz dostałam odrazu leki
No nie do końca, bo tsh bardzo skacze w ciąży i lekarze mówią, że powinno w ciąży być na poziomie max 2...ja przed zajściem miałam 0,79, a jak tylko zaszłam to mi skoczyło zaraz do 3,23...jestem na Eurthyroxie i zaraz miałam dawke z 25 zwiększona na 50 i teraz 18.08 mam kolejne pobranie krwi i zobaczymy jakie jest to tsh, bo w ciąży to co miesiąc trzeba sprawdzać poziom jeśli miało się niedoczynność

No nie do końca, bo tsh bardzo skacze w ciąży i lekarze mówią, że powinno w ciąży być na poziomie max 2...ja przed zajściem miałam 0,79, a jak tylko zaszłam to mi skoczyło zaraz do 3,23...jestem na Eurthyroxie i zaraz miałam dawke z 25 zwiększona na 50 i teraz 18.08 mam kolejne pobranie krwi i zobaczymy jakie jest to tsh, bo w ciąży to co miesiąc trzeba sprawdzać poziom jeśli miało się niedoczynność
Ja tez mam narazie euthyrox 25.. Ale wizyta dopiero we wtorek...
Ja całe życie leczyłam się na tarczycę.. I przy dwóch ciążach wyniki były b. Dobre.. Dopiero to poronieniu wyszło wysokie tsh i dlatego dostałam leki.... Więc też nie wiem czemu tak wysokie mam...

Dziewczyny a tak z innej beczki,co robicie na obiad w takie upalne dni? Ja już mam dosyć w każdej postaci tortilli, gyros był wczoraj, chce jak najmniej gotowac(kuchenka) bo odrazu temperatura w górę mi skacze. Jakieś pomysły?
Może zainwestuj w thermomixa, on nie oddaje tyle ciepła co kuchenka ;-) a tak serio to nie bardzo pomogę, nie wiem co to upały [emoji1787] u mnie leje od dwóch tygodni, wczoraj na pol dnia słońce wyszło i koniec dobrego

Dziewczyny,które sa aktywne fizyczne- nadal ćwiczycie? Bo nie zdążyłam lekarza spytać :/
Ja praktykuję jogę i od tygodnia czy 1,5 nie robiłam nic, ale się źle z tym czuję...zawsze byłam aktywna
Jeśli praktykowalas, to rob to dalej. W ciąży nie trzeba rzucać wszystkiego co się robiło wczesniej. Wszystko z głową :-)

Dobra, mówiłam, ze mam pozytywne nastawienie..
Edit.
Jednak zaczełam się bać.
Co się dzieje?

Mi nikt nie odpisał na maila, dzwoniłam to babka powiedziała, że tymi usg zajmuje się położna, a ona pracuje do 16 i odpisze pozniej. Jest 18 i cisza.

Byłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy po urlopie. Widziałam dziewczynki, które w tym roku szkolnym przeszły do starszej grupy. Wszystkie się na mnie rzuciły żeby się przytulic. To było bardzo bardzo miłe [emoji3059] dodało skrzydeł. Myślałam, że te 2-letnie maluchy po 1,5 miesiąca wolnego juz zapomniały, nie będą chciały się do mnie odzywać itd ale się zdziwiłam :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry