Sechmet
Fanka BB :)
To takie pytanie, nie można iść na NFZ aby dostać te skierowania a prywatnie tylko dodatkowe usg? Trzeba albo, albo?Są.Ale lekarze na NFZ to w większości porażka. Odbębnić, odbębnić i następna.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
To takie pytanie, nie można iść na NFZ aby dostać te skierowania a prywatnie tylko dodatkowe usg? Trzeba albo, albo?Są.Ale lekarze na NFZ to w większości porażka. Odbębnić, odbębnić i następna.
Trudno się po prostu dostać w niedługim terminie do dobrego ginekologa na NFZ.Masakra, jak patrzę na te wasze koszta. Ja tutaj nie płaciłam nic.
Widzę, że to głównie jak chodzicie prywanie. Nie ma tych badań przez NFZ?
Możesz. Lekarze nie do końca to lubią, że się chodzi do dwóch, ale to nie zmienia faktu, że masz taką możliwość.To takie pytanie, nie można iść na NFZ aby dostać te skierowania a prywatnie tylko dodatkowe usg? Trzeba albo, albo?
Ja wzdłuż blizny nad nią czuje taki balonik jakbyDziewczyny, czy Wy tez macie juz wyczuwalna macice na podbrzuszu? Ja jak leżę na plecach i dotykam sie w okolicy blizny po cc to tak mniej więcej na srodku wyczuwam takie cos zaokrąglonenie miałam tak przy ciazy biochemicznej miesiąc temu, za to w pierwszej chyba tak było
![]()
A to też się zgadzam.Trudno się po prostu dostać w niedługim terminie do dobrego ginekologa na NFZ.
Ja nic nie czuję, wszystko mam "miękkie"Dziewczyny, czy Wy tez macie juz wyczuwalna macice na podbrzuszu? Ja jak leżę na plecach i dotykam sie w okolicy blizny po cc to tak mniej więcej na srodku wyczuwam takie cos zaokrąglonenie miałam tak przy ciazy biochemicznej miesiąc temu, za to w pierwszej chyba tak było
![]()
Pamiętaj że na niektóre wyniki badań czeka sie kilka dni ,żebyś wyrobiła się do wizytyNie straszJa tyle pewnie na siebie nie wydaję na miesiąc, a tu trzeba będzie tyle na badania
Chyba z mężem będziemy jeść suchy chleb przez 9 mcy ciąży,żeby wystarczyło na badania
Mi zlecił 9 badań na NFZ, jak byłam, wiem,że mam mocz, betaHCG, glukozę, napewno coś z IgG i IgM, chyba coś z HIV? Już nie pamiętam. No i TSH.
Nie wiem,kiedy to będę robić...
Biuro od 7.30, a mój lab tak samo. Sama otwieram biuro, jako pierwsza i mogą być ludzie,więc o spóźnieniu nie mam mowy. No,ale nie wiem, zobaczę, planuję może pod koniec następnego tyg, jak mam wizytę 24.08.
Dlatego dziś przełożyłam jedną (bo jestem zapisana prywatnie i na NFZ), bo się okazało,że jestem sama w pracy w kolejnym tygodniu i nie ma opcji,żebym poszła np. na urlop.Pamiętaj że na niektóre wyniki badań czeka sie kilka dni ,żebyś wyrobiła się do wizyty
Podobno tak. Czytałam, ze zdarzają sie przypadki, ze beta ładnie rosnie, pęcherzyk tez ładnie rosnie, ale pusty... tak jakby organizm nie ogarnal, ze trzeba sie go pozbyć, bo jest pusty. Dlatego dobrze jednak przed tym 12 tygodniem zrobić usg...A jeśli beta ładnie rośnie to też jest ryzyko pustego pęcherzyka?