reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

No właśnie, chciałam teraz bo teraz na jesień to będzie najgorzej, co mi da szczepienie w styczniu :D no może coś da bo grypa się można dalej zarazić ale co do tego czasu…
U nas syn przyniosła grype w tamtym roku, mocno go zmogło, ale lekarka dala nam oseltamiwir, to jest lek hamujący wirusa i ja i mąż zażywaliśmy profilaktycznie, i nie zachorowaliśmy, a synowi po 2 dawkach już pomogło. Słyszałam, że niektóre babki brały też w ciąży. Ale nie jestem pewna czy można. Znowu sie okaże, że co lekarz to opinia 😆

reklama
Dziewczyny, które są w 8+3-8+5. Jakie macie CRL? W piątek na lepszym sprzęcie było widać 9+0 i 2.37 cm. Dziś, 5 dni później na USG u mojego lekarza widnieje 9+3 i CRL 2.61 cm. Trochę inne ułożenie na pierwszy rzut oka. Ale nie wiem czy płód nie urósł za mało. Tak twierdzi chat gpt.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które są w 8+3-8+5. Jakie macie CRL? W piątek na lepszym sprzęcie było widać 9+0 i 2.37 cm. Dziś, 5 dni później na USG u mojego lekarza widnieje 9+3 i CRL 2.61 cm. Trochę inne ułożenie na pierwszy rzut oka. Ale nie wiem czy płód nie urósł za mało. Tak twierdzi chat gpt.
Zdjęcie pierwsze- 5 dni temu, zdjęcie drugie- z dziś.
U mnie z om 9+3, a z crl 2.17 8+5/6.

Ps. Kierujemy się jednym sprzętem. Mój bobas u jednego lekarza w luxmed jest super w wymiarach i w terminie a u mojej gin jest 5 dni młodszy 😜

A no może coś jeszcze wyrosnie 😅
A tak serio to mi się strasznie chłopięce printy podobają...
20250917_091024.jpg

Myślę że kwestia ułożenia i pomiaru, na tym dzisiejszym widać że jest pleckami do góry..

Ps. Kierujemy się jednym sprzętem. Mój bobas u jednego lekarza w luxmed jest super w wymiarach i w terminie a u mojej gin jest 5 dni młodszy 😜
Ja miałam na różnych robione i jeden lekarz mówił że ciąża starsza 5 dni w luxmed, drugi w szpitalu że 3 a moja lekarka że tydzień. Teraz planuje się kierować tylko wynikami od mojej lekarki, chociaż do luxmed też mam zapisana wizytę ale raczej sprawdzić czy jest ok

reklama
A no może coś jeszcze wyrosnie 😅
A tak serio to mi się strasznie chłopięce printy podobają...Zobacz załącznik 1721063
Bardzo piękne, ja też mam w planach po prenatalnych ruszyć na łowy lumpowe. Jak mój mąż miał być chrzestnym to jak chodziliśmy czasem na łowy to tyle pięknych rzeczy pokupowalismy dla chrześniaka. Rodzice dostali wór firmowych dresików, koszulek, spodenek :D (też są fanami lumpów)

Do góry